Auto

pare parice

Aside Banners

MOŽE LI LUKSUZNIJE? Vlasnici BMW-a će plaćati mjesečnu pretplatu – na grijana sjedala

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Očito je da se brojni poslovni modeli okreću pretplatničkom načinu poslovanja. Primijetili ste to s donedavno potpuno besplatnim portalima za krajnje korisnike. Evo i Adobe nam je uveo pretplatu na Photoshop i ostale alate. Za internetske servise kao što su Spotify, Youtube i Netflix je to već standard, a i gaming industrija se okreće pretplatama i mikrotransakcijama.

Sada se i automobilska industrija želi ogrebati za dodatni izvor novca. BMW je počeo prodavati pretplate na grijana sjedala. Mjesečna pretplata iznosi 18 dolara, ljeti možeš preskočiti pretplatu pa ju opet aktivirati zimi. Nude i godišnju pretplatu za 180 dolara, trogodišnju za 300 dolara, a neograničeni pristup može biti vaš za 415 dolara.

Vjerujemo da vlasnici neće biti pretjerano sretni jer njihovi luksuzni modeli već imaju svu potrebnu tehnologiju, ali se ona mora otključati softverski – i tako iz mjeseca u mjesec.

Ova opcija se već plaća u Južnoj Koreji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Novom Zelandu i Južnoj Africi, a nude se i druge tehnologije putem pretplatničkog modela kao što su automatska duga svjetla, asistiranje u vožnji, grijani upravljači te upozorenja za prometne kamere.

TAGOVIbmw novac poslovni model pretplata