Auto

Aside Banners

Rijetkost je da je legendarni Ferrari F40 na prodaju. Ovaj će biti prodan za milijune

Piše , Objavljeno

Izvor: Mecum Auctions

Tko ima Ferrari F40, ne odvaja se od njega. Ali evo, netko je odlučio napraviti iznimku. Na prodaju ide primjerak iz posljednje godine proizvodnje ovog legendarnog superautomobila.

U 1992. godini je izrađeno svega 22 primjerka ovog modela, a ovo je 19. primjerak u toj seriji.

Ferrari F40 1
Galerija

Fotografije: Mecum Auctions

Ovo je prvi serijski superautomobil koji je nadišao 320 kilometara na sat, a stotinu kilometara na sat iz hladnog starta je dosezao za 4.2 sekunde. Dobro ga se sjećamo iz igraćih karata Superautomobili. Nije bila baš neka najbolja igra, ali je uz automagazine to bio jedini način da se informiramo o superautomobilima kad smo bili mlađi. Dobro ga se sjećamo i iz igre Turbo Outrun koju smo viđali po lokalnim kirvajima, a kasnije i na konzolama.

via GIPHY

Reakcije na ovaj klasik su bile svakakve – neki su obožavali izgled i hrabrost propetog konjića dok su drugi tvrdili kako je F40 katastrofalan za vožnju, a stražnja preglednost automobila je bila toliko loša da se prestrojavanje odrađivalo uz molitvu i stisnute palčeve.

Ukupno je izrađeno svega 1315 primjeraka ovog talijanskog klasika, a ovo je posljednji model koji je osobno odobrio Enzo Ferrari.

Mecum Auctions će staviti ovaj primjerak na aukciju početkom siječnja, očekuje se minimalna cijena od milijun dolara.

Rijetkost je da je legendarni Ferrari F40 na prodaju. Ovaj će biti prodan za milijune