Auto

pa ti gazi

Aside Banners

Vozač vozio „samo 30” brže od dopuštene brzine. Kazna? 121 tisuća eura!

Piše , Objavljeno

Izvor: Shutterstock / Ground Picture

U naslovu članka u kojem smo naišli na ovu informaciju piše kako se radi o Finskoj, ali i da ne piše — mogli smo pretpostaviti. Naučili smo davno da se u Finskoj kazne temelje na prihodima počinitelja prekršaja. Još otkad je cijena Nokijinih dionica cvjetala, a njezini direktori vozili brzo.

Finski biznismen Anders Wiklöf će itekako žaliti jer je uhvaćen, piše Motor1.
U zoni gdje je dopuštena brzina 50 kilometara na sat, jedan od najbogatijih stanovnika Finske je vozio 82. Wiklöf tvrdi da je usporavao s dionice ceste gdje je ograničenje bilo 70 na sat, ali da je uhvaćen prije nego je stigao usporiti. Care naš, ako si usporavao, a uhvaćen si dok si vozio 82 — nije ti baš neka priča. I u pitanju nije neki klinac, već s 76-godišnjak s desetljećima vozačkog iskustva.

Wiklöf ima stopostotni udio u tvrtci Wiklöf Holding koja vodi preko 20 poslova — od logistike, građevinskih poslova, helikopterskih usluga, nekretnina…

Već je i ranije dobio ogromne kazne — 2013. kaznu od 95 tisuća eura, a 2018. godine kaznu od 2018. godine. Sve zbog previše gasa. Ako je suditi prema iznosu najnovije kazne — posao ide dobro.

TAGOVIauto automobil brzina kazna promet