Auto & Tech

rade na bijelo

Aside Banners

Bayfiles: Osnivači The Pirate Baya pokrenuli legalan servis za dijeljenje!

Ova novost spada u kategoriju onih 'čovjek ugrizao psa' vijesti. Loši dečki file-sharing svijeta odličili su ponuditi sigurnu alternativu 'poštenim' korisnicima.

Piše , Objavljeno

Nema tog čelnika nekog hollywoodskog filmskog studija ili glazbenog labela koji svojim Magnumom .44 ne vježba gađanje na fotkama Petera Sundea, Fredrika Neija, Gottfrida Svartholma i Carla Lundströma, osnivača zloglasnog The Pirate Baya, jednog od najvećih torrent servisa. Nokon godina pravnih bitaka, političkih uspona i padova, dečki su odlučili stati na loptu i pokrenuti potpuno legalan biznis.

Bayfiles za legalno šeranje

Bayfiles za legalno šeranje


Kako kaže Fredrik Neij, razlog zašto su se odlučili na pokretanje Bayfiles servisa, koji se bitno ne razlikuje od RapidSharea i sličnih, je to tome što pružatelji usluga (ISP) često filtriraju BitTorrent promet, dok ‘običan’ HTTP promet prolazi bez neke veće analize. Bayfiles će čuvati anonimnost korisnika i osigurati da jednom uploudani i podijeljeni fajlovi ostanu na internetu. Ipak, svaki će korisnik morati pristati na pravila korištenja u kojima stoji jasno navedeno da datoteke koje se na njega postavljaju ne krše ničija autorska prava. Kao da netko čita TOS-ove!

Neregistrirani korisnici na Bayfiles mogu uploudati 250MB, regani članovi do 500 megabajta, a za 5 eura mjesečno (45 € godišnje) ponuđeno je i Premium članstvo uz koje se može podijeliti i do 5 Gigabajta podataka. Naravno, ako pritom ne kršite ničija autorska prava… namig, namig.

TAGOVIBayfiles file-sharing the pirate bay torenti torrent

Komentiraj