Auto & Tech

Kad će više?!

Aside Banners

Što kažete na bežične slušalice za mjuzu? O da, ovo bi napokon mogla biti njihova godina!

Piše , Objavljeno

Prave, lagane i funkcionalne slušalice čekamo još od prvog albuma Backstreet Bo… khm… Metallice, a izgleda da bi u 2015. napokon mogli dočekati njihov procvat!

bragiE pa neka se svi gone u onu stvar sa svojim iWatchevima, Google Glassovima i Oculus Riftovima kada nam već 10 tisuća godina pisane ljudske povijesti nitko ne može dati poštene bežične slušalice! Mislim haloooo, ako gordijski čvorovi koji nastaju u džepu, stalni gubitak kontakta nakon nekoliko povlačenja i ono iritantno omatanje oko vrata nisu jedan od, ako ne i najveći problem čovječanstva, onda ne znam što jest?! Ali dobro, izgleda kako je napokon došao red i na ovaj komadić gadgetarije koji je na ovogodišnjem CES-u doživio maleni preporod što znači da bismo već za nekoliko mjeseci u ušima mogli furati ove male bebice!

Prvi je na redu Bragi Dash, slušalice koji na prvi pogled izgledaju kao sasvim obične kuglice koje si i inače guramo u uši osim što nemaju nikakvu žicu. Zahvaljujući kalupima koji se koriste za pomagala osobama oštećenog sluha i 3D printanju lagane plastike prekrivene gumom svaki komad savršeno prianja u uho i tamo ostaje, a aktiviraju se dodirom (totalni SF). Zvuk je navodno jako dobar te osim samog slušanja mjuze ove sluške možete koristiti i za vježbu (otkucaji srca, tlak i ostale gluposti), a ugrađeni brzinomjer omogućava detekciju pokreta i korištenje sukladno njima. Drugim riječima, možete namjestiti da klimanje glavom odbijate pozive ili da naglim pomakom ulijevo promijenite pjesmu, a sve će to zahtijevati stalnu Bluetooth vezu s vašim smartphoneom (jednog dana će moći raditi i bez toga). Prve jedinice u prodaju kreću već u travnju ove godine, a cijena će im biti nemalih 299 dolara (oko 1800 kuna).

Bragi Dash

Bragi Dash

Drugi su novitet FreeWavz slušalice koje su još uvijek u fazi prototipa te se nadamo kako će do izlaska uz neke preinake i popravke pronaći vremena i za promjenu katastrofalnog imena. Ove su sluške namijenjene prvenstveno sportašima što se vidi iz kukica kojima ih možete zakačiti iza uha, a njezini proizvođači tvrde kako su totalno superiorne običnim fitnes narukvicama u mogućnostima mjerenja tjelesnih funkcija. Iznimno su lagane i stabilne, zvuk je dovoljno kvalitetan da opravda očekivanja, a imaju i zanimljive opcije poput redukcije buke i mogućnosti pretvorbe teksta u govor. I one će se na tržištu pojaviti u travnju, a cijena će im biti 249 dolara (oko 1500 kuna).

Na kraju su tu i HearNotes (majke ti, kakva imena…) istoimenog proizvođača, koje izgledaju najfuturističkije, ali su ujedno i najmističnije. Trebale bi raditi preko Kleer wirelessa (prijenos podataka bez gubitaka), puniti se bežičnim putem i svu svoju energiju i snagu fokusirati samo i izravno na zvuk. Nikakve fitness gluposti, nikakve dodatne opcije… samo glazba! Cijena od 349 dolara (oko 2100 kuna) nije mala pa ćemo mi ipak pričekati drugu ili treću generaciju ovog uređaja što vrijedi i za ostale predstavljene modele. Dok cijene ne padnu ispod 500 kunića, teško da ćemo si ovo moći priuštiti, ali dobro je da se stvari ipak kreću s mrtve točke…

HearNotes

HearNotes

TAGOVIaudio bežične slušalice fitnes glazba slušalice smartphone trening zvuk

Komentiraj