Auto & Tech

Aside Banners

Bežične audio mrcine

Kablovi, kablovi, kablovi... Svima nam zagorčavaju život, no oni većini naših gadgeta upravo oni život udahnjuju. U svijetu audio tehnologija stvari se definitivno mijenjaju.

Piše , Objavljeno

Da se razumijemo, subwooferi koje vam danas predstavljamo koriste bežičnu tehnologiju isključivo za prijenos zvuka, dok ćete za njihovo napajanje, ipak se ovdje radi o audio mrcinama, morati posegnuti za kablom i najbližom utičnicom.

Tvrtke Infinity i JBL podružnice su kompanije Harman International i nekako u isto vrijeme obje su predstavile svoje varijante bežičnih subwoofera.

ps212w

ps212w

Model PS212W dolazi iz kompanije Infinity i za prijem audio zapisa koristi 2,4 gigahertznu vezu s odašiljačem, koji je pak potrebno utaknuti u pripadajući utor na pojačalu. Značajni 12-inčni zvučnik ugrađen u subwoofer omogućuje do 400W snage omiljenih hitova Gabi i Arsena, a kao što je ranije spomenuto za istu radnju zvučnik je potrebno ukopčati u struju.

css10

css10

Verzija bežičnog zvučnika kompanije JBL dolazi u obliku modela CSS10. Ovaj bežičnjak sadrži nešto manji zvučnik, promjer mu je 10 inča, te mu je stoga i snaga nešto slabija – 150W.

Kako bilo bežični faktor u ovim dvama subwooferima donekle omogućuje njihovu autonomiju postavljanja; s obzirom na činjenicu da ih je potrebno ustrujiti; a kako bi ih isprobali iz prve ruke za model kompanije Infinity pripremite 679, dok za onaj tvrtke JBL pripremite 599. Naravno, američkih dolara.

TAGOVIaudio zvučnik

Komentiraj