Auto & Tech

Aside Banners

Napuni me bežično bejbe

Komercijalno bežično punjenje gadgeta bliže je nego što mislite. WildCharge uspješno puni Motorolu RAZR, ali...

Piše , Objavljeno

Nedavno smo slušali/čitali u medijima kako je ekipa Marina Šoljačića uspješno upraksirala neke Tesline ideje o bežičnom prijenosu energije. Super, sve divno krasno, no navedeni pokus izveden je u strogo kontroliranim laboratorijskim uvjetima i dok ova interesantna tehnologija komercijalno zaživi polovica nas (Godine idu, lete kao luude…) odavno će se pacati dva metra ispod zemlje.

Za spomenutu tehnologiju sve navedeno stoji, no što se tiče bežičnog punjenja raznih gadgeta… Ono je komercijalno vrlo blizu, bliže nego što mislite. Ma što? Klik na pripadajući link, 89,99 dolara iz novčanika i napunite si mobitel bežično.

E sad, i ovdje ima caka. Naime, ekipa tvrtke WildCharge predstavlja uređaj za bežično punjenje mobitela, no isključivo Motorolinog popularnog modela RAZR. Navedeni uređaj odavno je passe i kolekciju smo si upotpunili nekim primamljivijima, no s obzirom na činjenicu da je RAZR prodan u trilijunima primjeraka diljem svijeta pretpostavljam da ga pokoji gadgetoman još uvijek koristi.

Spomenuh caku. Kako bi se Motorola RAZR bežično napunila potrebno je kupiti paket koji sadrži adapter, koji umetnete umjesto ugrađene baterije, te ploču na kojoj se mobitel bežično puni. Hm? Znači opet trebam naokolo nositi nekakav dodatni komad hardveraja sa sobom? Upravo tako! Ispada da je jednostavnije nositikompaktni klasični punjač.

Kako bilo, čini mi se da je ovo prvi komercijalni uređaj ove vrste i definitivno smo korak bliže tome da ćemo gadgete puniti isključivo približavanjem uređaja zidnoj utičnici. Ili?

TAGOVImobitel

Komentiraj