Auto & Tech

Sve na jednom mjestu

Aside Banners

Bivši trojac ‘Top Geara’ stvara ultimativnu platformu za sve zaljubljenike u automobile

Piše , Objavljeno

Ovo je bila uistinu turbolentna godina za trojac koji je donedavno vodio Top Gear, ali čini se kako im budućnost ipak nije toliko tmurna.

drivetribeDa podsjetimo one koji su možda zaboravili i obavijestimo one koji uopće nisu znali: prije nešto više od godinu dana, Jeremy Clarkson, najprepoznatljiviji član trojca voditelja koji su Top Gear učinili jednom od najpopularnijih TV emisija na svijetu, dobiva otkaz zbog neprofesionalnog ponašanja, a iz kolegijalnosti ga slijede njegova dvojica kolega, Richard Hammond i James May te izvršni producent Andy Wilman. Oni vrlo brzo potpisuju ugovor s Amazonom za novi serijal, a već u prosincu se počinje šuškati o projektu koji bi njihovo znanje i ljubav prema automobilima trebali dovesti na novu razinu. Novi detalji su isplivali na površinu, a mi vam predstavljamo DriveTribe!

DriveTribe je zamišljen kao ultimativna platforma za sve zaljubljenike u automobile, mjesto gdje bi se moglo naći sve, od povijesti pojedinog automobila preko zanimljivih fanovskih videa o njemu pa sve do oglasa za prodaju. Najbolje bi ga bilo usporediti sa stranicama poput TripAdvisora ili Twitcha, gdje određena grupacija ljudi dobiva sve što im treba na jednom mjestu. DriveTribe bi bio povezan sa svim drugim popularnim servisima poput YouTubea, Instagrama i Snapchata tako da bi njegovi korisnici mogli dijeliti sadržaj multiplatformski.

drivetribe 1

Uz manju hrpicu elitnih urednika koji bi se brinuli o sadržaju DriveTribea, jezgru bi činila takozvana plemena. Ona bi u najvišem rangu bila podijeljena u tri grupacije, gdje bi svaki od tri bivša voditelja Top Geara imao svoje pleme kojem bi se korisnici pridruživali, ovisno o tome kakvi su im interesi. Na drugom bi nivou sami korisnici osnivali svoja plemena, primjerice fanovi Ferrarija bi imali svoje pleme, dok bi zaljubljenici u Yuga imali svoje, a svatko bi mogao osnovati i svoje vlastito pleme sa specifičnim interesima.

Naravno, svaki bi korisnik mogao (donekle) uređivati sadržaj stranice, ali bi ono bitno ipak postavljali profesionalci. Namjera je da se na istom mjestu okupe i svi vodeći autori i blogeri s područja automobila i automobilizma te se i oni uključe u rad DriveTribea. A naravno, iznad svega će ponovno biti Clarkson, Hammond i May, čiji će pisani i video materijal biti okosnica cijele stranice. DriveTribe je inače u fazi izgradnje i punjenja contenta, a valja napomenuti kako ga trojac (plus Wilman) financira potpuno sam i bez ikakve podrške velikih kompanija. Nije poznato kada će stranica biti u pogonu, ali čim krene, mi se pridružujemo plemenu!

TAGOVIamazon automobili automobilizam drivetribe james may jeremy clarkson platforma richard hammond top gear

Komentiraj