Auto & Tech

BlackBerryevo hvatanje za slamke

Aside Banners

BlackBerry se ne predaje: Novi Porshe Design model izlazi već idućeg mjeseca

Piše , Objavljeno

Možda smo ga svi otpisali još prije nekoliko godina, ali BlackBerry još uvijek nije spreman položiti oružje te nastavlja svoju očajničku borbu za povratak u igru.

blackberryBlackBerry je tvrtka koja je već nekoliko godina na izdisaju, a iskreno nas čudi što već nisu pokojni. Ipak, među sve žešćom konkurencijom smartphone i sličnih uređaja, ovaj se kanadski proizvođač i dalje pokušava vratiti na tržište i postati nekakav faktor, a ako to ne ide kvalitetom i nekim revolucionarnim napredcima, onda se najbolje okrenuti luksuzu, dekadenciji i stvaranju vlastite tržišne niše.

Tako je još 2012. godine počela zanimljiva suradnja između BlackBerrya i Porsche Designa koja je urodila prilično zanimljivim i ne toliko lošim modelom P’9981. Godinu dana nakon toga na tržište izbacuju i P’9982, koji se od prethodnika razlikovao po tome što je napustio QWERTY tipkovnicu (inače zaštitni znak BlackBerry uređaja) i prešao na klasični touchscreen, što je uglavnom bilo jedino zanimljivo na ovom mobitelu. Naravno, u cijeloj se ovoj priči najviše plaća sam izgled i dizajn uređaja, tako da su oba modela u SAD-u koštala 2 000 dolara (oko 11 tisuća kuna), ali ste ih vrlo brzo mogli naći i za 3-4 puta manju cijenu iz jednog prilično prozaičnog razloga: nitko ih nije želio!

blackberry 2

No, BlackBerry ne odustaje i sada nam donosi i treću ediciju svojih Porsche Design uređaja, koji ponovno izgledaju jako lijepo, ali realno ne nude ništa pretjerano zanimljivo. Model P’9983 se tako ponovno vraća na QWERTY tipkovnicu, ima 3,1-inčni ekran maksimalne rezolucije 720×720 i solidnih 64 GB interne memorije, a u skladu s trendovima, ova će zvjerka imati i sapphire glass tehnologiju stakala. Oni koji su se ponadali da će to čudo biti korišteno na zaslonu, mogu odmah zaboraviti na iznenađenje, jer sapphire glass dolazi samo na leći kamere. Ahhh, nije da nismo već navikli na ovakva razočaranja…

BlackBerry P’9983 – promo video:

Od ostalih zanimljivosti bi jedino trebalo istaknuti da je kućište obloženo nehrđajućim čelikom te da ima PIN ID način prepoznavanja, kako bi i ostali korisnici BlackBerrya u okolini mogli prepoznati s kim se družiti. S obzirom na situaciju, neće se baš previše usrećiti! Uglavnom, P’9983 izlazi već sredinom listopada, a iako još uvijek nije obznanjena službena cijena, vjeruje se da bi ona trebala biti 2 000 dolara, kao i u slučaju prethodnika. Ako nam ga netko baš pokloni, ajde, ali inače… nema šanse!

TAGOVIblackberry elitni luksuz mobitel porsche smartphone

Komentiraj