Auto & Tech

Aside Banners

Plinara i 552 konja!

Plin u bemburi ste do sada mogli vidjeti samo u Hrvatskoj, a od sada je to moguće i izvan naših granica. Nije da se u dojčlandiji nema za bengaru.

Piše , Objavljeno

O da ljudi moji, naslov govori sve, slike odgovaraju tekstu, a “tiskarskih” pogrešaka nema! Plin u bemburi ste do sada mogli vidjeti samo u Hrvatskoj, a od sada je to moguće i izvan naših granica. Nije da se u dojčlandiji nema za bengaru. Ovo je samo mali eksperiment kojime se želi dokazati da sportski automobili nisu nužno i veliki zagađivači.

Tvrtka AC-Schnitzer uzela je srce novog BMW-a M5 / M6, odnosno 507 konja jaki V10 motor i za početak podigla snagu na točno 552 konja. Nakon toga, motor je stavljen u novi BMW serije 3 te je ugrađen plin. Točnije LPG (Liquified Petroleum Gas). Da nebi bilo zabune, treba reći da i dalje možete koristiti benzin. Dovoljno je samo gumbom prebaciti na odgovarajuće pogonsko gorivo.

Plin je čišći od benge i stvara 15 posto manju količinu CO2 od benzina i to je glavni razlog ovom eksperimentu. Drugi razlog ugradnje je znatno niža cijena plina u odnosu na fosilna goriva.

Kao što i sami vidite ovaj plinaš je žešći killer, a tome u prilog ide i ubrzanje do stotke od samo 4.5 sekundi te maksimalna brzina od fascinantnih 320 kilometara na sat gdje plin prestaje surađivati.Ovo je plinaš s kojim nikako ne želite imat posla. I na kraju cijena. Budući da se radi o unikatu cijena iznosi sitnih 190 somova ojra.

TAGOVIauti bmw plin

Komentiraj