Auto & Tech

Ogledalce, ogledalce...

Aside Banners

Budućnost stiže – zrcalo koje skenira lice i zna jeste li bolesni

Već smo pisali o senzorima i nosivoj tehnologiji koja vam može pomoći da postanete i ostanete zdravi. Ovo zrcalo ne morate nositi nigdje.

Piše , Objavljeno

pretty-woman-635258_640Wize Mirror izgleda kao obično zrcalo, ali u njega su ugrađeni 3D skeneri, multispektralne kamere i senzori plinova (ne takvih plinova, uozbiljite se, ovo je ozbiljna tema) kako bi procijenili zdravlje osobe koja promatra svoj odraz.

Softver za prepoznavanje lica traži znakove stresa ili tjeskobe, dok senzori plinova u korisnikovom dahu traže indikacije pretjeranog pušenja i upotrebe alkohola. 3D skeneri analiziraju oblik lica kako bi uočili promjene u tjelesnoj težini, a multispektralne kamere mogu procijeniti srčani puls i razine hemoglobina u krvi.

Nakon jedne minute, koliko je potrebno zrcalu da analizira sve potrebne faktore, korisnik može vidjeti rezultate, ali i personalizirane savjete kako poboljšati svoje zdravlje.

Neke stvari vjerojatno nećete htjeti čuti

Neke stvari vjerojatno nećete htjeti čuti

Wize Mirror je razvio konzorcij istraživača i industrijskih partnera iz sedam zemalja Europske Unije, uz EU financiranje. Tvorci Wize Mirrora žele uočiti uobičajene zdravstvene probleme koje je teško tretirati kad bolest već poodmakne – kao što su srčane bolesti i dijabetes.

Početkom iduće godine će se provesti klinička testiranja ovog uređaja u Italiji i Francuskoj. Tko zna, možda ćemo preskočiti čekaonice u domovima zdravlja i liječnike koji bi radije bili na godišnjem.

TAGOVIfitness internet of things nosiva tehnologija zdravlje zrcalo

Komentiraj