Auto & Tech

Aside Banners

Čekić na dva kotača

Za bajkera ne postoji mokriji san od onog da za svog životnog vijeka posjeduje potpuno individualizirani bike poput ovog. Iskreno, ni mi nebajkeri se ne bi bunili!

Piše , Objavljeno

Da bajkerske mušterije znaju imati osebujne ideje dokazuje i ovaj slučaj. Kuća Thunder Struck Customs iz Oregona zaprimila je od jedne mušterije vrlo neobičnu želju za bajkom koji utjelovljuje sportski izged Ferrarija i retro look poznate AC Cobre.

Zahtjevan projekt nazvan “Hammer” bio je tvrd orah ali ipak izvediv. Za početak je naručen okvir iliti okosnica svih dijelova motora i to čak iz Njemačke. Nakon toga, kako to obično biva kod custom bajkova, potrebno je bilo vlastoručno dizajnirati i izraditi sve ostale dijelove poput blatobrana, rezervoara, spremnika ulja i ostalih detalja.
Felge nazvane “Ego Tripp” također su osmišljene posebno za bajk, promjera su čak 21 inča sprijeda odnosno 18 inča straga gdje se naravno nalazi i vrlo široka šlapetina širine čist’ pristojnih 28 centimetara. Za pokretanje motora zadužen je opasan agregat obujma čak 2.4 litre koliko nema niti jedan prosječan auto, a za razbijanje prozora po kvartu pobrinut će se custom auspuh. Nakon sati i sati potrošenih na dizajniranje valjalo je sve rastaviti, polakirati u BMW-ovu srebrnu boju i naravno sastaviti natrag. U ovu custom pilusinu uloženo je 500 sati rada.

Ispunjavanje ovako neobičnih želja i opsesivna briga ze detalje imaju i svoju cijenu. Hammer košta čak 100 tisuća dolara.

TAGOVIcustom hammer motori

Komentiraj