Auto & Tech

Aside Banners

Pazi kaktusssssss

Citro�n nam pod imenom C-Cactus predstavlja otkačenu buhtlu na kotačima za koju kažu da predstavlja novu definiciju vozila.

Piše , Objavljeno

Citroën nam pod imenom C-Cactus predstavlja otkačenu buhtlu na kotačima za koju kažu da predstavlja novu definiciju vozila. Iako je ta fraza izlizanija od farmerki Džona Vejna ovdje se zaista radi o nečem vrlo zanimljivom.

Prvo ćete uočiti kombinaciju hatchback i SUV dizajna što znači da nema istureni gepek a utjelovljuje i osobine kvazi terenca s kojim nikada nećete ni pomisliti na izvlačenje svoje punice zapele u blatu.

slatka mala buhtlica

slatka mala buhtlica

Ono najvažnije je da je ovo eko automobil. Izrađen je od recikliranih materijala te onih koji će se kasnije moći reciklirati, a uz to posjeduje i hibridni pogon što znači da u okolinu emitira vrlo malo štetnih tvari. Radi se o kombinaciji dizelskog HDi motora snažnog 70 konja s onim električnim koji pruža čitavih 30 konja. Ekonomičan pristup stvaranju Cactusa omogućio je da bude sastavljen od jako malo dijelova što konkretno znači nisku cijenu na tržištu, a u rangu one dosadnog Citroena C4. Bez brige, malo materijala ne znači i siromašna oprema. Dapače, ona je na razini luksuzne limuzine.

Iako se čini da auto nema minusa, za neke bi to mogli biti upravo pogonski motori. Zaista su smiješno slabi. Neke kosilice su opasnije zvijeri. No,šalu na stranu, uza sve navedeno ovaj Citroën će zasigurno ubosti mnoge konkurente jer za iznimno povoljnu cijenu nudi totalno funky, štedljiv i opremljen eko automobil namjenjen mladim i osvještenim obiteljima. Pun pogodak!

TAGOVIauti citroen

Komentiraj