Auto & Tech

odlično uistinu

Aside Banners

Danas ispada da si nitko i ništa ako nemaš svoj podcast – sve što trebaš je mobitel

Piše , Objavljeno

Autorska fotografija

Uvijek tragamo za tehnološkim novotarijama. Pogotovo u poljima koja nas više zanimaju. Ne mislimo sada na aplikacije banaka, nego aplikacije za snimanje videa i zvuka. Da, možeš iskeširati par stotina kuna (ili eura) za mikrofone o kojima smo već pisali, ali… Veliko ali…

Ova aplikacija mijenja neke stvari. Ionako svi znamo da je najvažniji sadržaj, sve ostalo je sporedno.

Pronašli smo aplikaciju za Android uređaje koja gotovo poništava potrebu za jeftinim mikrofonima. Radi se o Dolbyjevoj Dolby On aplikaciji.

Dolby je američka tvrtka koja je specijalizirana za visoko kvalitetnu audio izvedbu. Viđali smo njihovv logo posvuda, ali nam nije bilo previše stalo. Prevarili smo se masno.


View this post on Instagram

A post shared by Dolby (@dolbylabs)

Ista ta tvrtka je izbacila aplikaciju gdje su sva svoja znanja prenijeli na nama najčešćeg suputnika – pametni mobitel.

Naravno da smo isprobali i moramo reći da smo poprilično oduševljeni. Aplikacija već sama od sebe prepoznaje buku te ju smanjuje, a naš govor pojača. Sve što smo inače izvodili u posebnom softveru sada imamo u jednoj jednostavnoj aplikaciji.

.

Osim toga možemo primijeniti dodatne efekte za poboljšanje zvuka, koje tonove pojačavati, dodatno smanjiti buku, koji zvučni filter koristiti i slično.

Uz sve to, možemo snimati video koji automatski poboljšava zvuk, a kao da ovo sve nije dovoljno – pruža nam priliku izravno streamati na popularne društvene mreže s poboljšanim zvukom.

Dolby, prijatelju koji je tu naš čitav život, a nismo marili za tebe – baš si nas iznenadio…

Dolby ON skini na Google Playu.

TAGOVIandroid aplikacije Google Play snimanje zvuka