Auto & Tech

subscribe!

Aside Banners

Deset YouTube kanala vrijednih praćenja

Piše , Objavljeno

YouTube nudi doslovno tisuće i tisuće kanala različitog sadržaja, ali oni sa najvećim brojem pretplatnika nisu nužno najbolji. Kako se vi ne bi tlačili kopajući bespućima YouTube zbiljnosti, donosimo vam selekciju deset izvrsnih kanala koji su vrijedni klikanja na ‘Subscribe’.

The Video Cellar Collection

Krenimo sa filmskim klasicima, jer to je upravo ono što Video Cellar nudi. Ovo nije samo YouTube kanal koji objavljuje stare filmove, to je projekt koji ima i svoj službeni sajt i blog. Ovdje ćete naći zaboravljene, ali bitne naslove, mnogo filmova iz razdoblja Zlatnog Hollywooda, prije drugog svjetskog rata, izvrsne tvrdo kuhane noir priče, te pokoji horor u kojem se pojavi i poznato ime poput Bele Lugosija.

Kanal: http://www.youtube.com/user/TheVideoCellar

Vintage Movie Archive

Dok je Video Cellar Collection krcat filmovima koji su u svoje vrijeme bili hitovi, Vintage Movie Archive nudi ‘B’ kolekciju. Samo zato što je budžet bio nizak, ne znači da će i faktor zabave biti slab, a ovdje ima dovoljno zabavnih i suludih filmova. Mnogo je tu naslova koje bi preporučio Rob Zombie, poput (nije li očito) King of the Zombies, ili The Bat s legendarnim Vincentom Priceom, ali Vintage Movie Archive ne nudi samo horore. Imaju i krimiće, filmove Johna Waynea, manje poznate Hitchcockove filmove, znanstvenu fantastiku, čak i propagandne filmove, poput ozloglašenog Reefer Madness, koji je bijele Amerikance trebao uvjeriti u ludilo koje uzrokuje konzumacija konoplje.

Kanal: http://www.youtube.com/user/vintagemoviearchive

TotalBiscuit, The Cynical Brit


The Cynical Brit je najpopularniji gejmerski komentanor Velike Britanije, što zbog vrhunske razine cinizma, što zbog stvarno kvalitetnih recenzija video igara. Ovaj čovjek će vam sve objasniti, bez cenzure, bez ustručavanja i za svaku igru će istaknuti što valja, što ne valja, što ga je raspizdilo i vrijedi li naslov uopće igrati. Ne morate biti napredni gejmer da biste pratili ovaj kanal.

Kanal: http://www.youtube.com/user/totalhalibut

The Inecom Company: Classic Game Room

Dok je Cynical Brit brz na jeziku i pun gorčine, Mark Bussler je opušten i redovito nasmiješen gejmer koji preko svojeg projekta The Inecom Company nudi čitavu seriju kanala, ali glavni kanal je Classic Game Room.

Nove igre, stare igre – nema veze, Mark već godinama recenzira i predstavlja klasične, retro igre, ali i nove naslove. Ne samo to, tu su još stare i rijetke konzole, igračke i gadgeti, a često mu čitatelji šalju igre ili konzole koje je danas jako teško naći ili su samo dostupni na određenim tržištima, poput Japana. Mark iz prašine izvlači Intellivision, Oddyssey, Atari konzole, ali i moderne gadgete za stare igre, poput konzole na kojoj se može igrati NES, Super Nintendo i Sega Mega Drive.

Kanal: http://www.youtube.com/user/InecomCompany

ComicBookGirl 19

Ovaj kanal mi je preporučio YouTube, jer sam taman pogledao seciranje Prometheusa od strane Red Letter Media – Half in the Bag (duhoviti su, ali konstantni sarkazam postane naporan), a ComicBookGirl 19 je taman imala svježu epizodu koja se bavila istom temom. U moru geek kanala koji su velikim brojem na silu pokrenuti zbog rastućeg trenda šmokljana u pop kulturi, kanal CBG19 nudi pravu stvar, jer analizira stripove, filmove i pokoju seriju, i to duhovito, a bome i stručno, jer je diplomirala stripove (stručni termin, preveden: sekvencijalna umjetnost). Izvrsne preporuke koje jako često ne spadaju pod komercijalan strip, kvalitetne analize filmova, vodiči za one koji se tek žele ubaciti u svijet stripova – sve to, bez preseravanja, snimano u dnevnoj sobi čiji su zidovi prekriveni stranicama stripova umjesto tapeta.

Kanal: http://www.youtube.com/user/comicbookgirl19

Cartoon Hangover – Bravest Warriors

Posve je očito da crtići nisu samo za djecu; jako često su namijenjeni odraslim osobama, a Cartoon Hangover dostavlja kvalitetan animirani materijal. Prije svega, treba istaknuti Bravest Warriors, po mnogim top listama riječ je o najboljoj animiranoj seriji koju možete gledati online, a dolazi od istih autora koji su radili Adventure Time. Iako je i AT vrijedan gledanja, ovdje je razlika u tome što ovo nije Cartoon Network, stoga su psovanje i vulgarnosti dobrodošli, a ovaj kanal ima dobar omjer svega. Provjerite i Uncensored verziju, nećete požaliti.

Kanal: http://www.youtube.com/user/CartoonHangover

Shut Up! Cartoons

Sestrinski kanal Cartoon Hangovera, Shut Up! Cartoons nudi šarolik izbor kratkih crtića koji će zadovoljiti potrebe gledatelja naviknutog na Adult Swim. Neki imaju namjerno grubu animaciju, humor je definitnvo grub, a naslov koji treba posebno preporučiti je Teleporting Fat Guy.

TFG za sada ima jedanaest epizoda koje je odlično pogledati za redom, jer ne traju dugo, a priča o debelom čovjeku koji dobije, pa izgubi, pa traga za novom teleportacijskom rukavicom polagano kulminira do zadnje epizode, nakon koje ostanete gladni za još.

Kanal: http://www.youtube.com/user/ShutUpCartoons

Screen Junkies

Screen Junkies je filmski kanal koji radi one Honest Trailer videe, a ako ste već pogledali koji, onda znate da je njihov iskreni trailer često jako bolji od originalnoga. Osim Honest Trailera, Screen Junkies ima i poveću kolekciju skečeva, a povremeno gostuju i bitni komičari današnjice, kao što je Rob Corddry, tvorac serije Children’s Hospital. Tu su također i selekcije najboljih i najgorih filmova, top liste, te razne parodije.

Kanal: http://www.youtube.com/user/screenjunkies

Everything is Terrible

Everything is Terrible je satiričan sajt koji se bavi trash kulturom, ali onom pravom – to nije ono hrvatsko shvaćanje trash kulture gdje je opravdano slušati Magazin na ironičan način. Ovaj YouTube kanal je savršen suputnik sajta koji je postao projekt i putujući filmski festival, jer se Everything is Terrible ekipa bavi sakupljanjem izgubljenih dragulja sa VHS-a, od B i C filmova, preko instrukcijskih videa, do najgorih kršćanskih emisija za djecu i telemarketing reklama s propalim zvijezdama. Jedna od najboljih stvari koje EIT nudi su skraćene verzije filmova u trajanju od dvije do tri minute, a riječ je o filmovima koji su toliko loši da su genijalni, poput Miami Connection, Rappin’ i Slashdance.

Kanal: http://www.youtube.com/user/EVERYTHINGlSTERRIBLE

How To Basic

How Stuff Works, kanal Discoveryja koji vam zaozbiljno predstavlja kako stvari rade i kako se stvari rade lako možete naći, i tamo možete naučiti štogod korisno. How To Basic, s druge strane, je mnogo zabavniji kanal iste tematike, a instrukcijski videi traju manje od minute. Gnjevni su, brzi, i ništa nećete naučiti. Ali! Ima ih na tone, komedija je garantirana, tako da je How To Basic idealan kanal za dizanje raspoloženja. Većina HTB instrukcijskih videa završava razbijanjem nečega o nešto. Dakle, ima akcije.

Kanal: http://www.youtube.com/user/HowToBasic

TAGOVIvideo youtube

Komentiraj