Auto & Tech

Samo ga baci u vešmašinu

Aside Banners

Digno Rafre je prvi smartphone kojeg možete temeljito oprati bez bojazni da ga ne uništite

Piše , Objavljeno

Poznato je kako su naši smartphone uređaji među najprljavijim stvarima s kojima svakodnevno dolazimo u kontakt, pa ih ne bi bilo loše tu i tamo i oprati.

smartphone 1Tijekom posljednjih je nekoliko godina bilo mnogo pokušaja da se korisnicima ponude vodootporni i praktički neuništivi pametni telefoni, ali niti jedan od takvih modela nije mogao sa sigurnošću jamčiti kako će s njim uistinu sve biti u redu nakon što ga dobro nasapunate i izribate pod mlazom tople vode. To je svakako nešto što bismo trebali napraviti jer su mobiteli poznati kao rasadnici raznih bakterija i prljavštine koje uglavnom nisu opasne po život, ali svakako nisu nešto s čime nam je ugodno živjeti, pogotovo ako se pati od kakve bacilofobije.

smartphone 2

Japanska je tvrtka Kyocera Telecom stoga predstavila prvi smartphone koji se uistinu može oprati i to bez ikakve bojazni hoće li se nakon ovog postupka ponovno upaliti. Radi se o potpuno hermetički zatvorenom uređaju nazvanom Digno Rafre (zvuči kao lik iz Star Warsa), koji je toliko dobro zaštićen da nema čak niti klasične slušalice i mikrofone, već za prijenos zvuka koristi Smart Sonic prijemnik koji prenosi zvuk vibracijama zaslona. Osim što ga se može prati i sapunati, ovaj je smartphone zaštićen plastičnom presvlakom koja ima sposobnost samopopravljanja, tako da je idealan za klince i one među nama kojima spretnost nije jedna od vrlina.

Digno Rafre – promo video:

Inače se radi o relativno uobičajenom 5-inčnom uređaju sa Snapdragon 410 procesorom i kamerom od 13 megapiksela, a dolazi u varijanti od 16 GB memorije i 2 GB RAM-a. Cijena mu je oko 3 000 kuna, ali veći bi problem pri nabavci ovog uređaja mogao predstavljati podatak kako za sada nema planova da se prodaje van Japana. Ipak, ako se tamo pokaže uspješnicom, mogli bismo očekivati skorašnje širenje na svjetsko tržište, a ne treba zanemariti niti konkurenciju koja će zasigurno poželjeti isfurati i svoje verzije ovakvih uređaja!

TAGOVIdigno rafre japan kyocera telecom mobitel smartphone vodootporno

Komentiraj