Auto & Tech

Star trek trudnoća?

Aside Banners

Došlo je do toga – app koji vas testira na trudnoću

Piše , Objavljeno

Ne, nećete iPhoneom preći preko trbuha i saznati jeste li trudni. Ovaj “hi-tech” test i dalje uključuje THE štapić.

trudnoca2

Bluetooth test za trudnoću? I dalje je štapić na koji se osoba koja sumnja da je trudna mora pomokriti (žena ili Arnold Schwarzenegger), ali navodno je više kul od običnog. Ne, plusić i minusić nisu zamijenjeni emojijima – iako nam se to čini kao bolja ideja od ove o kojoj pišemo. Glavni selling point ovog uređaja je što će najduže tri minute u vašem životu, bez obzira kakvom ishodu se nadate, pretvoriti u zabavno i/ili poučno iskustvo.

Nakon mokrenja, na mobitelu vam iskače trominutni tajmer koji vam nudi tri opcije. “Smiri me”, “educiraj me” i “zabavi me”.

Ako izaberete zabavnu opciju, možda pogledate BuzFeed video. Ako je izabrana opcija za smirivanje, čut ćete glazbu za meditiranje ili pogledati tutorial o tehnikama disanja, a obrazovna opcija će vas podučiti o plodnosti.

smartphone 2 Nakon ovakvog testa oprati smartphone temeljito.

Problem s “običnim” testovima za trudnoću je jer žene ne znaju jesu li “osigurale dovoljno uzorka” za uspješan test, a aplikacija koja dolazi s testom će dati do znanja kad je dosta uzorka. Ne možemo lagati – ovo je korisna funkcija.

Cijena ovog testa je između 15 i 22 dolara, što je puno više od običnog, starog, “popišaj-me-preznoji-se-i-saznaj” testa za trudnoću. Nekako nam se čini da je to previše novca za nešto po čemu se treba popišati kako bi djelovalo i ne vidimo opravdanost cijene jer se “stickovi” ne mogu ponovno koristiti. Kad bi se mogli, to i ne bi bilo baš higijenski.

Čini nam se da će znanstvenici i developeri morati još raditi kako bi testove za trudnoću uveli u hi-tech svijet.

TAGOVIapp mobitel trudnoća

Komentiraj