Auto & Tech

Aside Banners

Doslovce pila i pol!

Mnogima nije jasan naziv ove kategorije. Mnogi pravi muškarci bune se što zanemarujemo prave alatke. Molim lijepo - pila nad pilama!

Piše , Objavljeno

Bilo da se radi o sendviču, autu, kući, sisama ili raketama s nuklearnom glavom, najmudrija i jedina izreka koja pogoni cijelu američku naciju je ona �Bigger is better� i prisutna je u svakom kutku njihovog patetičnog načina života. Još jedan pravi primjer je ovo čudovište od pile koju moraju nositi dvojica jer ima 230 kg.

Pacijenti iz Washingtona upregli su svu svoju inteligenciju u ideju da od motorne pile stvore totalno nepraktičnu i opasnu beštiju za rezanje drva. Tako su došli na rješenje da iz auta isčupaju V8 motor obujma 3.5 litra i ugrade ga u pilu. Obzirom na to da motor razvija 300 ks, lanac se vrti bzinom od preko 320 km/h. Sa takvim performansama ime Predator koje su joj nadjenuli zaista je opravdano. Poanta svega ovoga je oboriti rekord u brzini piljenja 76 cm debelog drva. Rekordno vrijeme koje je ostvareno s Predatorom iznosi samo 0.88 sekundi.

Je li obaranje rekorda vrijedno tako opasnog i neprovjerenog izuma?! Snaga od 300 ks može lako pretvoriti lanac u hrpu mini projektila koji će vas izbušiti od glave do pete. Tako im je nekoliko puta pukao lanac, a sitni komadi su se razletjeli okolo probijajući lim parkiranih automobila. Je li bilo ozljeđenih, ne zna se.

TAGOVIalat pila

Komentiraj