Auto & Tech

Green Goblin style?

Aside Banners

E ovo već izgleda kao pravi hoverboard kakvog želimo provozati

Piše , Objavljeno

Iako smo u posljednjih par godina vidjeli određene pomake na području razvoja hoverboarda, ne možemo reći kako smo još “tamo”. Možda ova bebica uspije prijeći barijeru?

flyboardMisija i cilj su nam potpuno jasni: želimo ono što smo vidjeli u Povratku u budućnost 2. Ne mora nužno biti tog oblika niti te boje, a niti tehnologija ne mora biti ista, ali mora se ponašati kao ta daska koju Marty fura! Za sada je bilo dosta pokušaja, a izgleda kako je najbliže što smo došli nekakvom komercijalnom hoverboardu ono sranje s kotačićima s kojeg svi padaju i stavljaju svoje sramotne videe na YouTube i Vine.

Ekipa Frankya Zapate (odgovorni i za onu verziju s cijevima kroz koje prolaze mlazovi vode i podižu korisnika) je sada predstavila svoju verziju hoverboarda i iako se radi o prototipu, svakako obećava! Nazvan jednostavno Flyboard, ovaj sustav izgleda kao nešto na čemu bi se furao Green Goblin (ako ne kužite referencu, gugl it ili pogledajte Spider-Mana), ali čini se kako bi mogao obaviti posao i barem stati u istu rečenicu s riječju hoverboard. Prvi testovi su obavljeni, a Flyboard ih je prošao i više nego pozitivno!

Flyboard – test 1:

Zapravo se radi o malenom postolju koje služi kao mlazni motor, a kao pogonsko gorivo se koristi što je već (plin ili benzin) u kanistrima na leđima pilota. Iz Zapata Racinga tvrde kako se bez stajanja može voziti nekih 10-ak minuta i to maksimalnom brzinom od 150 km/h te na visinama i do 3 000 metara, što je sve naravno u teoriji jer je ovaj model i dalje mjesecima (možda i godinama) daleko od takvih opasnih testova. Zato je prvo i isfuran na mirno jezerce kako bi se smanjila mogućnost nekakve nesreće, ali s ovakvim rezultatima, tko zna… da još samo uspiju riješiti taj kanistar na leđima, možda bi se već iduće godine do dućana mogli profurati u ovakvom čudu!

TAGOVIgreen goblin hoverboard letjelica povratak u budućnost zapata zapata racing

Komentiraj