Auto & Tech

Pakiraj torbe i marš na Mars!

Aside Banners

Elon Musk najavljuje početak kolonizacije Marsa do 2024. godine

Jedini čovjek kojem donekle vjerujemo da će nas dovesti do tog Marsa je Elon Musk, a on najavljuje kako bi kolonizacija mogla početi ranije nego što smo očekivali.

Piše , Objavljeno

Iako nam se sva ta SF predviđanja čine kao obično mazanje očiju javnosti i ulagača, ima nešto u tom ludom Elonu Musku zbog čega mu vjerujemo. Njegov SpaceX velikim koracima grabi prema ostvarenju konačnog cilja i kolonizaciji drugih planeta, a na nedavno je održanoj ekskluzivnoj konferenciji Code Conference sam Elon otkrio nove detalje o najvećem pothvatu svog života. Naime, s razvojem Falcon Heavy rakete i Dragon kapsule, koje uvelike smanjuju troškove i daju nemjerljivo bolje rezultate od klasičnih svemirskih misija, on tvrdi kako ćemo već 2018. godine početi slati pakete i opremu na Mars, kako bi sve bilo spremno za dolazak prvih kolonizatora najkasnije do 2025. godine. Svakih će se 26 mjeseci (period koji treba proći dok Zemlja i Mars ne budu na najbližoj udaljenosti) tako “gore” slati misije, a za osam godina prnje pakiraju i prvi ljudi. Uzbudljivo!

space x

Musk nije htio otkrivati previše detalja, ali je obećao kako ćemo više informacija dobiti već u rujnu na velikoj konferenciji posvećenoj samo ovom projektu. Ipak, naglasio je kako će ti prvi kolonizatori imati važan zadatak podići naselje i organizirati nekakvu primjerenu društvenu zajednicu, a otišao je i toliko daleko da pruži svoje viđenje funkcioniranja iste: “Mislim da će najvjerojatnije forma vlasti na Marsu biti izravna demokracija, ne reprezentativna. Tako da bi ljudi glasali direktno o svim pitanjima. I mislim kako je to vjerojatno bolje jer je potencijal za korupciju značajno smanjen u izravnoj naspram reprezentativnoj demokraciji.” E moj Elone, razumijemo te mi i bolje nego što ti to misliš!

TAGOVIElon Musk kolonizacija marsa mars misija spacex

Komentiraj