Auto & Tech

kako?

Aside Banners

Elon Musk ozbiljno izjavljuje “Majmun s usađenim čipom može igrati videoigre vlastitim umom”. Ozbiljno.

Piše , Objavljeno

Bolji naslov ne bismo mogli sami smisliti. Hvala vam gospodine Musk na ovakvoj prilici i na savršenom naslovu.

Elon Musk ima kompaniju (jedna od mnogih očito) imena Neuralink koja proizvodi sučelja kojima se upravlja čipovima u mozgu. U jednom intervjuu je izjavio kako već imaju majmuna s bežičnim implantatom u lubanji koji može igrati videoigre vlastitim umom.

“Ne možeš vidjeti implantate i on je sretan majmun. Imamo najbolje ustanove za majmune na svijetu. Želimo da igraju Pong svojim umovima. To bi bilo prilično kul.”

Nismo saznali igra li majmun bolje Pong od naših očeva, ali već i ovo je napredak samo po sebi. Je li to uopće veganski? Nećemo uopće ni ulaziti u tu raspravu.

Za vas koji ne vjerujete bez izvora – Bloomberg je isto izvijestio o ovom, i da, slažemo se da su oni ozbiljniji od nas.

Jedan od ciljeva tehnologije je borba protiv gubljenja sjećanja, sljepila, paralize, depresije, tjeskobe i ostalih poremećaja. Vidjet ćemo kako će ići. Istovremeno smo uzbuđeni i uplašeni od ovakvog razvoja događaja, ali realno – da nam je netko u prvoj polovici 20. stoljeća rekao kako ćemo ugrađivati male naprave koje ti šokiraju srce električnim impulsima kako bi radilo rekli bismo da je to zvjerski i nehumano.

Ne znamo što misliti, evo. You got us again, Elone Mušče.

Nego…

Jel’ nitko nije j*beno gledao j*beni Planet Majmuna???

TAGOVIElon Musk neuralink wtf