Auto & Tech

Prvo lova, onda komadi

Aside Banners

Evo zašto vrhunski gameri nemaju djevojke iako zarađuju milijune

Piše , Objavljeno

Nekoć su najveće zvijezde bili pjevači, nogometaši i glumci, a danas su to profesionalni igrači računalnih igrica. Razlika je što jedni imaju brdo djevojaka, a drugi si to jednostavno ne mogu dopustiti!

gamer 3Ako želiš biti najbolji u nečemu, moraš se pripremiti na žešće odricanje i život u kojem je sve podređeno postizanju cilja. Bilo ga se radi o umjetnosti, sportu ili poslovnom svijetu, često najviše ispašta privatni život, a to je itekako izraženo kod profesionalnih gamera. Iako ih većina i dalje smatra nekakvim šmokljanima-besposličarima koji zavaljeni u kauču igraju igrice i žive na teret starcima, danas profići zarađuju i po par milijuna kuna godišnje igrajući na turnirima diljem svijeta, reklamirajući gamersku opremu i streamajući svoje video materijale na servisima poput Twitcha.

Stereotipni gamer u svom prirodnom okruženju

Stereotipni gamer u svom prirodnom okruženju

No da bi došao do razine na kojoj je igranje igrica unosan posao, moraš potrošiti tisuće i tisuće sati vježbajući. Alex ‘Xpecial’ Chu, jedan od najjačih svjetskih League of Legends igrača, je za Business Insider otkrio kako dnevno uz igru provede od 8 do 14 sati, što će reći kako mu trening uzima daleko više vremena nego nekom nogometašu ili košarkašu. Uz par sati sna i vrijeme utrošeno na osnovne životne potrebe (hrana, higijena, možda čak i tjelovježba), jasno je kako Chu, kao i većina njegovih kolega, jednostavno nema vremena za išta drugo osim LoL-a, što uključuje i djevojke (slično je i s curama-gamericama). Em ih je teško upoznati jer gameri nisu pretjerano aktivni u vanjskom svijetu, em je teško održavati vezu jer kad-tad treba izabrati između cure i igrice!

Alex 'Xpecial' Chu je trenutno nedostupan za cure, ali s obzirom na tisuće sati treniranja prstiju, vjerujemo kako će biti vrrrrrlo tražen!

Alex ‘Xpecial’ Chu je trenutno nedostupan za cure, ali s obzirom na tisuće sati treniranja prstiju, vjerujemo kako će biti vrrrrrlo tražen!

Chu je kao primjer naveo jednog od svojih kolega iz League of Legends Championship Seriesa (LCS) koji je 2011. godine bio najjači igrač te se činilo kako mu nitko ne može ništa, ali je te sezone putem igre upoznao djevojku i započeo vezu s njom (možda je to bio mamac protivnika?!). Kako je počeo provoditi sve više vremena s njom, tako je slabio u igri, a nije trebalo proći dugo da ispadne iz LCS-a jer jednostavno više nije bio dovoljno dobar. Sada umjesto stotina tisuća dolara zarađuje daleko manju lovu streamajući svoj gameplay na Twitchu. Chu i mnogi drugi profesionalni gameri su itekako svjesni kako na vrhu svoje igre mogu biti svega par godina (već u kasnim 20-im praktički nisi konkurentan) pa će radije prvo zaraditi lovu, a onda ići loviti komade. Čini se kao jako dobar plan…

TAGOVIcura djevojka gamer gejmer igre igrice league of legends lol

Komentiraj