Auto & Tech

Zaboravite stiskanje gumba

Aside Banners

Evolucija selfieja: Sada možete okidati “sebiće” jednostavnim pomakom dlana

Piše , Objavljeno

Okidanje kvalitetnog selfieja nikako nije lagan zadatak i vrlo lako može izluditi čovjeka, ali mobilna aplikacija Snapi nudi zanimljivo futurističko rješenje.

snapi 2Iako smo se pokušali boriti protiv pošasti selfieja koliko smo god mogli, izgleda kako ipak moramo priznati poraz. Shvatili smo to (otprilike kada se pojavila hrvatska izvedenica, sebić) kako ovaj trend nije prolazan i kako će s nama ostati još jako dugo te jednostavno trebamo prihvatiti sve ono što on donosi: duck face, faux-surprised face, selfie stick i sve nečastivo što nam još slijedi. A ako već moramo živjeti u svijetu gdje je okidanje sebića važnije od stvarnog života, barem možemo imati malu pomoć jer pritiskanje pravog dugmeta i namještanje mobitela tako da uhvati barem polovicu lica zna biti prava muka.

Izraelska tvrtka eyeSight Technologies je tako nedavno predstavila svoju unikatnu mobilnu aplikaciju nazvanu Snapi koja bi trebala biti sljedeći korak u evoluciji selfieja. Radi se o programu koji koristi vaš smartphone kao detektor pokreta te ovisno o pomaku vašeg dlana automatski okida fotografiju. Znači, kadrirate se s ispruženim dlanom, a kada ste spremni sklopite dlan i Snapi čeka određeno vrijeme (korisnik može podesiti timer kako mu god odgovaralo) te hvata vaš selfie bez potrebe da išta stišćete. Ovakav način može funkcionirati kada smartphone držite u ruci, ali ga isto tako možete staviti i na maksimalno 4 metra udaljenosti te doslovno daljinski aktivirati pokretom dlana.

snapi 1

Tehnologija detekcije pokreta nije nekakva revolucionarna novina, ali ovakve aplikacije definitivno pomažu u njezinom razvoju i implementaciji u sustave budućnosti, a osim detekcije pokreta sve se više pažnje usmjerava i na ultrasoniku (Elliptic Labs tako razvija eholokacijsku metodu: mobitel odašilje ultrazvučne signale koji se odbijaju od korisnika i registriraju njegove pokrete). Iako ćemo na ovakve gadgete ipak morati malo sačekati, Snapi je dostupan već sada te bi trebao funkcionirati na većini uređaja s Android 4.1 operativnim sustavom, a možete ga skinuti s Google Play Storea.

TAGOVIfotke fotografija mobitel sebić selfie smartphone snapi

Komentiraj