Auto & Tech

Uskoro i Facebook za jaslice

Aside Banners

Za sve vas koji koristite Facebook na poslu (a znamo da to radite) – pogledajte kakvu vam novost spremaju!

Piše , Objavljeno

Facebook je polagano iscijedio sve što je mogao od svoje početne društvene mreže, tako da sada mora krenuti u drugom smjeru i početi razvijati neke slične, ali odvojene sustave.

Kada ste pročitali naslov ovog članka na svom Facebook feedu, pokušavajući se sakriti od oštrog pogleda svog šefa, vjerojatno ste se počešali po glavi i zapitali sasvim logično pitanje: “Ček, kako misle da razvijaju posebni Facebook za posao, kada ja već koristim Facebook na poslu?!” Istina, na prvi se pogled čini paradoksalno, ali znaju Zuckerberg i ekipa da su već polagano iscrpili sve što se moglo iz svoje prvotne društvene mreže te sada moraju tražiti zlato na nekim drugim područjima.

Zato su se pametno dosjetili kako bi bilo dobro napraviti sustav koji je vrlo sličan Facebooku, ali je specifičan kao svojevrsna platforma za poslovne ljude. To bi bilo nekako najlakše vizualizirati kao kombinaciju bilo koje klasične društvene mreže, stranica poput LinkedIn-a i svih Microsoft Office alata u jednom. Dakle, smanjio bi se ovaj društveni segment (postavljanje slika, pisanje statusa, linkanje i slično), a povećao poslovni dio, uključujući i slanje podataka i neke ugrađene aplikacije koje povećavaju radnu učinkovitost. Iako iz Facebooka za sada nema konkretnih informacija o ovom projektu, pilot program je navodno već započeo u Londonu, tako da… gdje ima dima, ima i vatre!

office 2

Nova društvena mreža, za sada poznata kao Facebook at Work, bila bi potpuno odijeljena od vašeg postojećeg računa i ne bi na nikoji način dijelila podatke s njom (aha, tako su govorili i u Googleu pa eto gdje smo sada!), a za početak bi bila u potpunosti oslobođena ikakvih reklama. Ipak, postoji mogućnost da bi se jedan dio funkcija morao dodatno naplaćivati i to po uzoru na slične popratne platforme koje već dugi niz godina razvijaju velikani poput Googlea, Microsofta i IBM-a. Hoće li ova nova “društvena” mreža biti još jedan Facebookov pogodak ili prvi pravi promašaj, vidjet ćemo (nadamo se) već kroz kojih pola godine.

TAGOVIdruštvena mreža facebook fejs internet Mark Zuckerberg posao poslovni alat

Komentiraj