Auto & Tech

Reactions, please!

Aside Banners

Facebook nikada neće imati “dislike” gumb, ali ćemo dobiti nešto mnogo zanimljivije

Piše , Objavljeno

Iako apeli za uvođenjem dislike gumba traju već godinama, Facebook se ne pokolebava zahtjevima korisnika, ali ipak uvodi neke simpatične novine.

reactions 1Priznajemo kako smo više nego jednom poželjeli da Facebook ima taj mitski dislike gumb kako bismo mogli izraziti svoje negodovanje prema cajkama, glupim statusima i lošim linkovima, a iako se prije par tjedana nagađalo kako je ova opcija itekako moguća, iz vrhuške tehnološkog diva su to opovrgnuli, ističući kako dislike gumb na njihovoj društvenoj mreži neće postojati nikada (ali opet, nikada ne reci nikad!). Razlog tome je sasvim opravdana želja Marka Zuckerberga da svoju bebu održi što pozitivnijom i kroz atmosferu simpatije i empatije pokuša stvoriti ljepši svijet. Awwww…

To ipak ne znači kako ćemo zauvijek ostati samo na Likeu, pa je tako Facebook od petka počeo implementirati svoju novu opciju, reactions. Radi se o svojevrsnoj nadogradnji Like gumba, koja će korisniku omogućiti da malo bolje definira svoje osjećaje. Do nje će se moći doći dugim pritiskom na ikonu Like (za smartphone) ili prelaskom kursora miša preko ikone Like (za računala), a ova će akcija otvarati ukupno šest novih piktograma: ljubav, haha, yay, wow, tužan, ljut.

reactionsreactions 2 reactions 3

Piktogrami su naravno uglavnom klasični emojiji, a pojaviti će se ispod samog broja likeova koje je taj post skupio. Tako bi primjerice slika preslatkog peseka mogla imati xy srčeka, dok bi u slučaju nekakve tragedije mogli vidjeti xy tužnjića. Valja napomenuti kako korisnik na određeni post može staviti samo jedan emoji, a ako stavi emoji ne može staviti Like i obrnuto. Ova opcija je za sada u testnoj fazi i prvi će ju dobiti korisniti iz Irske i Španjolske, a ako se ekipi svidi… uskoro se svi reakcioniramo!

TAGOVIdislike društvena mreža facebook Like Mark Zuckerberg reactions

Komentiraj