Auto & Tech

Masivno!

Aside Banners

Facebook obara rekorde: U jednom danu privukli čak milijardu aktivnih korisnika

Piše , Objavljeno

Tijekom ponedjeljka se na najveću društvenu mrežu spojilo ukupno milijardu ljudi, što znači kako je svaki sedmi čovjek na planeti bio na Facebooku!

A smartphone user shows the Facebook application on his phone in Zenica, in this photo illustrationIako su mu donedavno prognozirali propast i sudbinu takvih stranica poput MySpacea, Facebook ne pokazuje nikakve znakove posustajanja te štoviše, svakim danom raste i širi se poput kakve kuge. Mark Zuckerberg i njegova ekipa nisu budale koje sva svoja jaja stavljaju u jednu košaricu, pa tako kupuju druge društvene mreže (Instagram), pokreću projekte kojim bi internet doveli u sve dijelove svijeta te pomažu razvitku tehnologija budućnosti. No, primarno je i dalje to tvrtka koja pruža uslugu špijuniranja bivših, stavljanja svojih iritantnih fotki koje nikoga ne zanimaju i skupljanje jeftinih lajkova na “mudre” komentare aktualnih zbivanja te služi kao kalendar da znamo kada je kome rođendan.

facebook

A bome, posao ide jako dobro! Facebook je tako ovog ponedjeljka (dakle, 24. kolovoza) uspio privući čak milijardu aktivnih korisnika u 24 sata, što znači kako se u tom periodu na stranicu ulogirala jedna sedmina čovječanstva. To je gotovo kao cijela Europa i Sjeverna Amerika zajedno! Naravno, ove su brojke daleko iznad konkurencije i teško je zamisliti kako će ih itko u skorijoj budućnosti uspjeti nadmašiti, ali Zuckerberg ne namjerava stati: “Ovo je prvi put da smo uspjeli dostići ovu brojku, ali to je samo početak spajanja cijelog svijeta. Otvoreniji i povezaniji svijet je bolji svijet. Donosi nam bolje odnose s onima koje volimo, jaču ekonomiju s više mogućnosti i jače društvo koje prenosi sve naše vrijednosti.” A bome, omililo se i dioničarima…

TAGOVIdruštvena mreža facebook Mark Zuckerberg rekord svijet

Komentiraj