Auto & Tech

Facebook mijenja svijet čestitara

Aside Banners

Facebook sada nudi mogućnost čestitanja rođendana putem videa

Piše , Objavljeno

Ako ste mislili da je iritantno svakodnevno gledati stotine rođendanskih čestitki u vašem feedu, pripremite se za istu stvar, samo u video formatu!

facebookNećemo se lagati, Facebook koristimo iz tri osnovna razloga: za stalkanje djevojaka, manje-više nasilno guranje svojih mišljenja, kritika i glazbenog ukusa drugima i kao podsjetnik kada je kome od naših prijatelja rođendan. Nije to ništa loše, štoviše! Pa tko bi zapamtio rođendan svih tih 14 Facebook prijatelja koje imaš?! Upravo tako razmišlja i Facebookova “Ekipa za napredna istraživanja i isfuravanja novih stvari koje će biti kul dva tjedna i onda ih nitko više neće koristiti”, a u novi set poboljšanja su ubacili i jednu malenu, ali bitnu opciju za čestitanje rođendana!

Naime, dok ste do sada spomenuti dan mogli čestitati jedino tekstualnom porukom, nekakvom blesavom naljepnicom ili “smiješnim” GIF-om, sada to isto možete učiniti i svojim vlastitim videom! Da, ta opcija vam nudi da sami snimite 15-sekundnu čestitku, okačite ju prijatelju/prijateljici na zid i tako date malo više osobnosti svojoj poruci. Krasna ideja, u kojoj vidimo nekoliko potencijalnih mana: neugodnost kada ti video-porukom rođendan čestita onaj neki lik kojeg si upoznao na nekom tulumu prije 14 godina i niti sam ne znaš zašto ga još uvijek držiš na listi, loši pokušaji humora i originalnosti, pijano baljezganje ekipe koja misli da je pijano baljezganje fora, mamine, tatine, bakine, strinine i kumine želje iz pozdravi uz obaveznu neugodnu anegdotu (“sjećaš se onog jednog rođendana kada te baka ulovila da masturbiraš i toliko se šokirala da ju je ušlagiralo?” tip priče) i slično. Ali ajde, nećemo biti tmurni oblak, možda se iz svega izrodi i nešto jako zanimljivo!

facebook 2

Opcija je od ponedjeljka dostupna za iOS uređaje, a na podršku za Androide treba pričekati još par tjedana. Sve što treba učiniti jest otići na profilnu stranicu prijatelja, izabrati kućicu u koju biste inače upisali svoju čestitku i odabrati opciju snimanja videa te… snimiti video! Kasnije ga možete urediti kako god želite i uživati u onom jednom bijednom lajku pristojnosti koji ćete dobiti, ali neka, vrijedilo je! Inače, ovo je samo još jedan u nizu pomaka koje Facebook radi kako bi što više integrirao video među svoje korisnike, a među najznačajnijim novim funkcijama toga tipa bi mogla biti 7-sekundna video profilka. Koga briga za rat u Siriji, suše i podizanje razine oceana… video profilka!!!

TAGOVIčestitka facebook profilna rođendan rođendanska čestitka video

Komentiraj