Auto & Tech

oh noes

Aside Banners

Facebook vs Apple: Svjedočimo li ratu dva tech giganta?

Piše , Objavljeno

Puno ljudi se jutros probudilo, uzelo u ruku svoj Iphone i bezbrižno otvorilo Facebook aplikaciju, nemajući pojma da se između ova dva tech giganta na drugoj strani bare, u Silicon Valleyu, vodi pravi tihi rat.  Naime, Appleov izvršni direktor, Tim Cook opet je naljutio Zuckerberga. Svatko tko je ikad vidio Zuckerbergov psycho pogled zna da to nije very good idea.

via GIPHY

Iako nesuglasice između ova dva titana traju već godinama, na početku ove godine činilo se da su napokon zakopali ratnu sjekiru kada je Facebook  dopustio pokretanje pretplate za izdavače na iOS uređajima.

No izvršni direktor Applea opet je lagano bocnuo Zuckerberga kada je u jednom intervjuu prokomentirao da Facebook  krši osnovno ljudsko pravo na privatnost. Zucky se toliko naljutio na ovo da se odlučio na drastičan korak- naložio je rukovoditeljima Facebooka korištenje Androida umjesto Applea!

via GIPHY

 

 

Facebook nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar na tvrdnju da je Zuckerberg osobno rekao rukovoditeljima da prestanu koristiti iPhone, a najvjerojatnije će to i ostati na razini trača.  Bez obzira na novonastalu situaciju, svima je jasno da se dvije tvrtke ne vole.

Kada je Apple predstavio društvenu mrežu Ping u iTunesu, Facebook je zabranio Appleu pristup za integraciju dviju mreža. Facebook  aplikacija na IPhoneu je i dalje jedna od najčešće skidanih aplikacija u App Storeu, no zanimljivo bi bilo vidjeti da li bi se stvari promijenile da je Apple napravio vlastitu aplikaciju.

Pitamo se kako će se sve ovo završiti. Spavate li mirno vlasnici Iphonea? Da ne bi Zuckerberg  i vama zabranio pristup Facebooku.

TAGOVIapple facebook Mark Zuckerberg

Komentiraj