Auto & Tech

pedala?

Aside Banners

Ford predstavio bicikl na struju E-Bike

Na Salonu automobila u Frankfurtu navikli smo gledati blještave pile, automobilske koncepte i hostese, ali što li među njima radi jedan bicikl? E-Bike Fordova je vizija gradskog bicikla na struju

Piše , Objavljeno

Ford E-Bike

Ford E-Bike


Prije svega treba reći da Ford E-Bike neće u serijsku proizvodnju – radi se tek o konceptu kojime Ford svoju filozofiju dizajna prenosi na drugi ‘medij’, a ovaj put je to dvokotačno prometalo na struju.

Okosnica dizajna je trapezoidni okvir. Izrađen od aluminija i karbona, okvir ima iznimnu snagu, a teži samo 2.5kg. Kotači su šest-kračnog V dizajna i djeluju kao da lebde oko okvira, dok je pogonski sustav skriven od pogleda čime je postignut čist i minimalistički izgled.

Pokretanje omogućuje sustav koji se sastoji od motora na prednjem kotaču, litium-ionske baterije skrivene u okviru kojom se postiže doseg od 85 km s punjenjem, integrirana kontrola i patentirani senzor iz tehnologije iz Formule 1.

Magnetostriktivni materijali se koriste za konverziju magnetske u kinetičku energiju i obrnuto. U Formuli 1, ovi senzori pomažu u upravljanju visokim brzinama vrtnje motora u kombinaciji s jakim termičkim opterećenjima. Ne treba im fizički kontakt s ostalim dijelovima motora, temperatura na njih ne utječe i nije im potrebno održavanje.

Možda najzanimljiviju novost E-Bike ima na volanu:Galaxy S II u kombinaciji sa specijaliziranom aplikacijom može mijenjati načine vožnje među predefiniranim:Economy, Comfort ili Sport. Naravno, zahvaljujući prostranom ekranu neće biti problem u vožnji koristiti Google Maps, Runkeeper ili neku drugu aplikaciju, glazbeni player možda?

TAGOVIbicikl koncept dizajn ford

Komentiraj