Gadgeti

Aside Banners

Apple MacBook Air

Macworld 2008 je u tijeku, a prva ovdje predstavljena velika novost je MacBook Air, novi Apple ultraprijenosnik.

Piše , Objavljeno

MacBook air

MacBook air

Tanak, gotovo lomljiv, malen, a glavna mu je odlika bežičnost. Krenimo s dimenzijama:na najdebljem dijelu (vrhu) “debeo” je 19 milimetara, a na najtanjem nevjerojatnih četiri milimetara! (ne vjerujemo dok ne vidimo). Težak je svega kilu i pol, i ima zaslon dijagonale 13,3 inča, rezolucije 1280 x 800 piksela s pozadinskim LED osvjetljenjem.

MacBook air

MacBook air

Pokreće ga Intel Core 2 Duo procesor takta 1,6 GHz, odnosno 1,8 što prati 2GB memorije. Spremište dolazi u obliku 80 gigabajtni HDD, uz mogućnost Solid State diska od 64 GB, ali uz značajno povećanje cijene (strpljenja, molim!). Od ostalih gudiza izdvajamo:osvjetljenu tipkovnicu, iSight kameru, multitouch trackpad koji prepoznaje poteze (pan, zoom, rotacija…), 802.11n i Bluetooth 2.1 mreža. Baterija bi pod punim opterećenjem trebala trajati punih pet sati.

Na prvi pogled, zaista neloše računalo, smanjeno i stanjeno uz puno kompromisa, prije svega izbacivanjem većine uobičajenih porteva, pa ostaju jedan USB 2.0, Micro-DVI i audio izlaz, a iz kombinacije je ispao i optički pogon koji pak ostaje kao opcija, kao i vanjski HDD.

Cijena osnovnog modela je 1.799 američkih dolara, priznajemo nije strašno. Ipak, dodavanje Solid State diska i odabir jačeg procesora cijenu će pojačati na tri tisuće dolara.

Želite ga? Želite još malo razmisliti? Informirajte se kod Stevice i ekipe >>

TAGOVIair apple intel laptop macbook steve jobs tanki ultraprijenosnik umpc

Komentiraj