Gadgeti

daaaaaj neeee

Aside Banners

Apple ubio iPod nano i iPod shuffle, suzu prolijevamo za sve pjesme koje su nam donijeli

Piše , Objavljeno

Apple je još davne 2014. godine najavio da ubija nama najdraži Apple proizvod svih vremena – iPod Classic. Duša nas je boljela jer smo imali osjećaj kao da nas je napustio netko vrlo blizak. Nije ni čudo što se funkcionalni iPod Classic uređaji prodaju na eBayu za masne pare.

Evo, zla kompanija se odlučila ubiti (ili “službeno obustaviti proizvodnju”) dvije linije proizvoda koje su nam također bile mile – Nano i Shuffle. Nano je bio dovoljno malen, a opet je podržavao npr. fitness aplikacije te je među prvima došao s Nike+ fitness senzorom koji se nakači na tenisicu te je tako bio početak fitness nosive tehnologije, a maleni Shuffle je bio pristojan uređaj koji smo voljeli jer nije imao ekran. Mislili smo da to nikad nećemo reći, ali manjak ekrana eliminira našu najveću boljku – vječno skrolanje u potrazi za onim što ćemo slušati.

Oba uređaja su ugledala svjetlo dana davne 2005. godine, a sada će od glazbenih svirača ostati samo iPod Touch – koji je praktički iPhone, bez mobitelskih sposobnosti. Ne sviđa nam se uništavanje tržišta glazbenih playera koje je nekoć bilo toliko veliko i bogato, a danas postoji samo nekoliko modela koji se mogu preporučiti ljudima koji žele imati glazbu odvojenu od mobilnih uređaja.

Mi imamo većinu glazbe na smartphoneu, ali kada nam je važna baterija ili prostor za pohranu podataka – posežemo za prijenosnim glazbenim playerom. Koji nije iPod. Niti će više ikad biti.

TAGOVIapple glazba iPod

Komentiraj