Gadgeti

Banner 300

Archos 705

Ako je suditi prema onome što je do sada stizalo Archosa, gotovo da bismo njihove proizvode mogli strpati u kategoriju jeftinih stvarčica osrednje kvalitete, ali da se lako prevariti dao nam je do znanja njihov PVP (portable video player) 705.

Piše , Objavljeno

Prema imenu bi mogli zaključiti da se radi o nekoj unaprijeđenoj verziji njihova MP3 playera 105, i stvarno 705 može poslužiti kao MP3 player, ali mu je to samo jedna od brojnih funkcija. Pa dok smo 105-ici zamjerili oskudnu memoriju, upravo na tom području je 705-ica jaka.

Archos 705

Archos 705

Kao što je već očito, 705-ica je PVP i to ne bilo kakav, nego jedan od najjačih koji se mogu pronaći na tržištu. Ekran dijagonale 7 inča i čak 80, odnosno160 GB memorije dovoljno govore za sebe, a očit je i nedostatak dugmića, što bi značilo da je potpuno upravljiv putem touchscreena. Ustvari, se radi o odrasloj verziji njihova modela 605, koji je po mnogima bio najbolji PVP u 2007. godini, a 705 je otišao još puno dalje tako da gotovo nema stvari koju na njemu ne možete raditi, a da pri tom daje zavidnu kvalitetu i slike i zvuka.

Od video formata, reproducirat će MPEG4, AVI i WMV, što se glazbe tiče prihvaća MP3, PCM, WAV, WMA, ADPCM i WMA (DRM), a služi i kao preglednik slika, teksta, PDF dokumenata. Opremljen je WiFi-em i Operom, a podržava Flash video, pa nema ograničenja u surfanju, čak niti kada je Flash video u pitanju.

Na stranama se nalaze USB i FireWire ulazi kako bi ga lako spojili s računalom i jednostavnim Drag and Dropom prebacili na njega što želite, a među tim ulazima se može pronaći i onaj za TV tuner, pa ovo malo čudo ima i mogućnost snimanja sadržaja u AVI format.

Kao loša strana mu se uzimaju dimenzije od 183 x 127 x 20 mm i težina od 630 grama, ali već na prvi pogled je jasno da se ne radi o džepnom uređaju, već o nečemu čime ćete kvalitetno kratiti vrijeme na putovanjima ili bilo gdje drugdje gdje je prijenosni oblik zabave jedini izvor zabave.

Sve u svemu, radi se u izvanrednom uređaju koji u sebi objedinjuje funkcionalnosti nekoliko drugih i sve to odrađuje sasvim profesionalno, bilo kakva zamjerka koju bi mu stavili, bilo bi puko sitničarenje.

Kod domaćih prodavača ga još nismo našli, ali kod stranih se može pronaći po cijeni 369 dolara, dok u izvedbi od 160GB još uvijek nije dostupan za kupnju.

TAGOVI705 archos mp3 multimedijska stanica player portable video player video

Komentiraj