Gadgeti

Aside Banners

ASRock 4Core1600P35-WiFi+

ASRock je firma koja je poznata po svojim jeftinim matičnim pločama za koje bi dopustili da vam se nađu u računalu samo ako to računalo kupujete u trgovačkom centru koji je inače specijaliziran za prodaju prehrambenih namirnica.

Piše , Objavljeno

No kako svaka firma s vremenom sazrijeva, tako će i ASRock, nakon pet godina postojanja, na tržište ponuditi matičnu ploču vrijednu pažnje, pod imenom koje sigurno nećete zapamtiti 4Core1600P35-WiFi+.

ASRock 4core1600p35-wifi+

ASRock 4core1600p35-wifi+

Samo ime ove matične ploče ustvari otkriva o čemu se točno radi. Na ovoj ploči nalazi se pouzdani Intelov P35 chipset, a podržani su 65 i 45nm dual i quad jezgreni procesori za LGA 775 socket (naravno, radi se o Intelovim Pentiumima i Celeronima). Tu su i dva PCI-Express utora, jedan 16x, a drugi 4x s podržanim ATI-jevim CrossFireom. Nadograđivanje memorije će ovdje biti najmanji problem jer ploča podržava DDR2 na 1066MHZ za koji ima predviđena četiri slota koja ćete moći nakrcati do 8GB, a tu je i podrška za DDR3 na 1333MHZ za koji su vam na raspolaganju dva slota koja ukupno mogu zaprimiti 4GB memorije. Oni kojima nikad nije dovoljno diskovnog prostora s ovom pločom će doći na svoje, jer je opremljena s 6 SATA 3.0 konektora, tako da ćete moći nakrcati puno računalo diskova da vam nikada više ne bi manjkalo prostora. Ljubiteljima bežičnog LAN-a, dobra vijest će biti da u pakiranju s pločom dolazi WiFi-802.11g modul s antenom.

Iako je ova ploča endemski primjerak u ASRockovoj ponudi, na njoj se neće stati, jer je najavljeno još nekoliko modela sličnih ovomu, ali to samo po sebi ne znači da će ASRock odjednom gurati u vrh ponuđača matičnih ploča, jer će se većina njihove ponude i dalje bazirati na jeftinim i slabije opremljenim proizvodima.

Ova ploča još uvijek nije u prodaji, a nije joj poznata ni točna cijena. Sve detaljne informacije možete doznati direktno od proizvođača.

TAGOVIASRock matična ploča

Komentiraj