Gadgeti

Aside Banners

Blu-ray prijenosnici uskoro i iz Applea i Della

Pobjednički Blu-ray format počeo je krupnim koracima grabiti naprijed. Kako više nema konkurencije, nema ni bojazni za proizvođače hardwarea da će odabirom Blu-raya promašiti investiciju.

Piše , Objavljeno

Prije nekoliko dana stigla je najava iz Acera o ugradnji Blu-ray čitača u nove laptope koji tek dolaze tijekom godine, a nije dugo trebalo čekati da se tom trendu priključe i oni najveći proizvođači na ovom tržištu.

Tako je prema najnovijim informacijama Apple od Sonyja naručio Blu-ray snimače koji bi se trebali pojaviti u konfiguracijama MacBook Pro laptopa u drugoj polovici ove godine. Ugradnjom ovih snimača mijenja se Appleov plan i najava o ugradnji combo uređaja koji bi bili snimači za CD i DVD, ali samo čitači za Blu-ray.

Slične vijesti stižu i iz smjera Della, odakle je objavljeno da planiraju na tržište izbaciti najjeftiniji Blu-ray laptop i to već tijekom ožujka. Tehnički detalji oko tog laptopa nisu objavljeni, ali je poznato da će kao standardnu opremu imati Blu-ray čitač, a cijena će mu biti ispod 1000 dolara. Dell je u svojoj ponudi već imao laptope s Blu-ray uređajima, ali nikada kao dio standardne opreme, već je Blu-ray pogon do sada uvijek dolazio kao alternativni i puno skuplji izbor.

TAGOVIapple blu ray dell laptop

Komentiraj