Gadgeti

Aside Banners

Brzi HDD za prijenosnike

Iako se kao budućnost memorije u prijenosnicima najavljuje SSD, od HDD-a se još uvijek ne odustaje iz vrlo jednostavnog razloga - SSD još uskoro neće doseći tolike kapacitete koji danas ima HDD.

Piše , Objavljeno

Najnovije dostignuće na HDD području dolazi iz Fujitsua, koji je uspio napraviti prvi 2,5” HDD velike brzine i kapaciteta. Ovaj Fujitsuov disk se vrti brzinom 7200rpm i ima kapacitet od 320GB, što je inače karakteristična brzina i kapacitet za 3,5” diskove namijenjene stolnim računalima.

HDD-ovi velikog kapaciteta, a malih dimenzija već su se pojavljivali, ali njihova brzina se redovno zadržavala na 5400rpm, pa je time Fujitsu prvi probio brzinsku granicu na diskovima velikog kapaciteta za prijenosnike. Unatoč povećanoj brzini, potrošnja energije se nije ni malo povećala, pa je zadržana na sasvim pristojnih 2,3 W što će puno značiti za ne tako dugovječne baterije na laptopima.

Cijenu novog proizvoda još uvijek nisu objavili, ali ni na to se neće dugo čekati jer je najavljeno da će ih već do početka lipnja početi otpremati proizvođačima prijenosnika.

TAGOVIfujitsu hdd laptop prijenosnik

Komentiraj