Gadgeti

Aside Banners

Canon EOS-1Ds mark III

Dok će kod običnog puka i amatera početnika ovo biti samo još jedan u nizu preskupih fotoaparata koje možda nikada neće ni poželjeti, obično spominjanje Canonovog EOS-1Ds mark III svakom profi fotografu izazvat će vlaženje dlanova.

Piše , Objavljeno

Canon eos-1ds mark iii

Canon eos-1ds mark iii

Kako se kompakti ne mogu mjeriti s DSLR-ovima, tako se malo koji DSLR može uopće mjeriti s ovom Canonovom zvjerkom. Već na prvi pogled, jasno je da se radi o moćnom stroju, a tek ako ga primite u ruke i osjetiti gotovo kilogram i pol težine, otklonit će se svaka sumnja, ako je takva i postojala.

Ova zvjerčica je opremljena 36 x 24 mm CMOS senzorom od čak 21,1 megapiksela da bi ste mogli fotkati u rezoluciji 5616 x 3744. Opremljen je s Dual DIGIC III procesorom koji će omogućiti okidanje 5 fotki u sekundi, a nikako ne valja zanemariti ni osjetljivost do ISO 1600.

LCD display na poleđini izgleda sićušno, ali radi se samo o optičkoj varci zbog dimenzija cijeloga aparata, ustvari se radi o 3 inčnom ekranu (230,000 pixela) uz koji dolazi i Live View funkcija za praćenje kadra za vrijeme snimanja. Meni na 18 jezika pojednostavljen je grupiranjem funkcija u logične grupacije, a svaki put kada ga podesite za željeno snimanje ovaj aparat će vam to podešenje i zapamtiti, tako da ćete vrlo lako u meniju kasnije samo odabrati jedno od onih koje ste prije koristili.

Opremljen je i EOS sistemom za čišćenje, koji će smanjiti mogućnost da prašina uopće dođe do senzora, a onu koja se tamo pojavi bit će uklonjena vibracijama filtra postavljenoga pred sam senzor, što će ručno čišćenje senzora svesti na minimum.

Za spajanje na računalo tu je USB ulaz, a dobro će doći i TV-out, ako želite fotke pregledati na TV-u.

EOS-1Ds mark III je dostupan i kod nas na tržištu, po cijeni od oko 50.000 kuna. Djeluje preskupo, ali treba imati na umu da je ovo aparat namijenjen isključivo profesionalcima koji će znati cijeniti sve ono što ovaj aparat nudi.

KARAKTERISTIKE

Senzor:36 x 24 mm, 21,1 MP
Dimenzije:141,5 x 101 x 70 mm
Težina:1205 g (bez baterije i objektiva)
Formati:RAW, JPEG, RAW + JPEG (odvojeni fajlovi)
Otvor blende:F1.0 – F91
Ostalo:Live View, EOS Cleaning System, ISO od 100 do 1600
Cijena:oko 50.000 kuna

TAGOVIcanon dslr eos EOS-1Ds mark III fotoaparat

Komentiraj