Gadgeti

Aside Banners

Canon HV20 digitalni kamkorder

Iako se tijekom 2007. na tržištu pojavilo puno novih kamkordera, u svim kaztegorijama tih proizvoda uglavnom su dominirali Sony i Canon. Među Canonovim proizvodima svakako se istaknuo model HV20.

Piše , Objavljeno

Iako se na račun ove kamere mogu pronaći neke manje zamjerke kao nemogućnost promjene white balancea za vrijeme snimanja i nešto lošije performanse u night-shotu, ali stvarno pri gotovo nikakvom osvjetljenju, sve u svemu radi se o kameri s kojom će mnogi biti zadovoljni.

Prije svega, važno je napomenuti da se radi o HD kameri koja je opremljena stabilizatorom slike i donosi snimke vrhunske kvalitete. Razlučivost od 3,1 megapiksela, snimanje u 1920 x 1080 rezoluciji, 10x optički i 200x digitalni zoom i mnoštvo efekata i mogućnosti za editiranje videa čine ju svakako zanimljivom.

Canon hv20

Canon hv20

Tu je i dovoljno velik i poprilično kvalitetan 2,7 inčni TFT display, a dimenzijama od 88 x 80 x 138 mm i težinom od pola kilograma dobiva i na kompaktnosti. Zbog jednostavnih menija i dobro raspoređenih tipki, vrlo je jednostavna za korištenje čak i onima koji se prvi put bacaju u vode amaterskog videa.

Što se formata snimljenog sadržaja tiče, fotografije će automatski biti spremane u JPG format, a moći ćete ih dobiti i do veličine od 2048 x 1536, što se tiče videa, pohranjivat će se u HDV formatu jer kao medij za spremanje sadržaja, ova kamera koristi mini DV, a postoji mogućnost snimanja i na SD kartice. Nemogućnost zapisa u avi format bi mogao biti najozbiljniji propust kod ove kamere, ako se uzme u obzir da je kod velikog broja novih kamera taj format najčešće zastupljen, a i najjednostavniji je za kasniju pohranu i obradu.

Što se tiče spajanja na druge uređaje, neće predstavljati nikakav problem jer dolazi opremljena s HDMI i komponentnim izlazom, kompozitnim ulazom i izlazom, a podržava i USB i FireWire.

Jedan od aduta bi joj svakako mogla biti cijena od 600 dolara na više, a kod domaćih ponuđača se može pronaći po cijeni između 5000 i 6000 kuna.

TAGOVIcanon kamera

Komentiraj