Gadgeti

Aside Banners

Canon IXUS 80 IS

Canonu se mora priznati da je brz. Samo nekoliko tjedana kako je najavljen, a već je izašao na tržište njihov najnoviji kompakt SD1100. Nije greška u naslovu, ovaj će se model na europskom tržištu naći pod imenom IXUS 80 IS.

Piše , Objavljeno

Canon ixus 80 is

Canon ixus 80 is

Ovaj simpatični fotić dolazi kao nasljednik prethodnog modela SD1000, odnosno IXUS 70 IS, mada nema nekih revolucionarnih promjena od modela koji je naslijedio, pa se može reći da je ovo samo modernizirana verzija staroga modela kojom se pokušava ostati u toku s vremenom.

Najočitije promjene dolaze u dizajnu, pa iako se i dalje slijedi osnovna premisa, kod IXUSa 80 IS nema više oštrih linija, već je sve puno zaobljenije i ugodnije oku.

Ono što je puno važnije od dizajna jest to da je pojačan i senzor, pa tako ovaj model raspolaže s 8 megapikselnim senzorom, a daje i mogućnost 3x optičkog i 4x digitalnog zooma. Osjetljivost ide sve do granice od ISO1600, a i raspolaže svim standardnim funkcijama koje se nalaze kod ovakvih kompakta kao detekcija lica, stabilizator slike. Tu je još i pregršt scenskih modova za automatska podešavanja kvalitete slike koja će uvijek dobro doći svakom vikend fotografu koji voli imati digitalac u džepu kako bi mogao ovjekovječiti svaki rođendan, zabavu ili domjenak.

raspoloživa paleta boja

raspoloživa paleta boja

Ekran od 2,5” je dovoljno velik, pogotovo kad se uzmu u obzir dimenzije od 86,8 x 54,8 x 22 mm, a i prilično je kvalitetan jer je vidljiv iz dosta širokog kuta i pod jakim osvjetljenjem. Na računalo se spaja putem USB-a ili na TV putem AV priključka, a raspolaže s 32MB memorije koju možete proširiti sa SD, SDHC, MMC, MMCplus i HC MMCplus karticama.

Sve u svemu, ovaj kompakt ne donosi ništa novo i ništa posebno, a opet može poslužiti kao dosta kvalitetan izbor za one koji nisu navučeni na svijet digitalne fotografije, no opet takvi neće ni tražiti nešto što nije DSLR.

U prodaju je već krenuo, a cijena mu je 250 dolara.

KARAKTERISTIKE

Dimenzije: 86,8 x 54,8 x 22 mm
Težina: 125g
Senzor: 8MP
Zoom: 3x optički, 4x digitalni
Ekran: 2,5”
Memorija: 32MB + SD, SDHC, MMC, MMCplus i HC MMCplus utori
Ostalo: detektor lica, stabilizator slike
Cijena: 250 dolara

TAGOVIcanon digitalni fotoaparat ixus ixus 80 is kompakt sd1100

Komentiraj