Gadgeti

Aside Banners

Casio Exilim EX-Z9

U poplavi trendy digitalaca koju je započeo Sony učestalim izbacivanjem fotića koji će biti bliski mlađoj populaciji, ostalim proizvođačima ne ostaje drugo nego slijediti takav trend. Najnoviji predstavnik te kategorije kompakta dolazi iz Casia pod imenom Exilim EX-Z9.

Piše , Objavljeno

casio exilim ex-z9

casio exilim ex-z9

Trendy fotiće najlakše je prepoznati po malenim dimenzijama i veselim bojama u kojima se pojavljuju, no pogrešno bi bilo zbog toga pretpostaviti da se radi o nečemu što će prije poslužiti kao igračka nego kao fotić, jer mnogi od njih predstavljaju sasvim pristojan izbor u svojoj kategoriji.

Nimalo drugačija situacija nije ni s ovim Casiovim modelom. Dimenzije od 92 x 55 x 23 mm i težina od 127 grama su prije svojstvene omanjim mobitelima nego digitalcima, a dolazi u četiri boje, narančastoj, ružičastoj, crnoj i sivoj.

casio exilim ex-z9

casio exilim ex-z9

U tom malenom, veselo obojenom kućištu skriva se 8,1 megapikselni senzor s 3x optičkim i 4x digitalnim zoomom, a lako je za njega utvrditi da je user-friendly zbog jednostavnosti korištenja i mogućnosti automatskog predodabira do 23 različita moda fotkanja. Poleđinom dominira visokokvalitetni LCD ekran dijagonale 2,6 inča jasne slike iz širokog kuta i pod dosta jakim osvjetljenjem, a postavke na njemu će zbog iznimne jednostavnosti moći dobro postaviti čak i oni koji su prvi put u ruke uzeli neki digitalac.

Osjetljivost do ISO 1600 i fokusna duljina od 37,5 do 112,5 mm bit će sasvim dovoljni svakom amateru za usputno fotkanje, a za malu pomoć tu je i detekcija lica koja bi trebala biti standard, ali nekim proizvođačima se dogodi da ju ”zaborave” uključiti u svoj proizvod. Ne treba zaboraviti ni Anti Shake koji će uvelike pomoći kod spriječavanja zamućivanja ako ne možete smiriti ruku. Za spajanje na vanjske uređaje, tu je USB i AV izlaz kako bi mogli pregledati fotke i na TV-u.

Budući da fotografije sprema u JPG formatu s najvećom rezolucijom do 3264 x 2448, mali problem bi mogao nastati zbog nedostatka memorije, jer raspolaže samo s 18MB, ali su zato tu utori za SD, SDHC i MMC kartice koje će uspješno riješiti taj problem.

Na tržište dolazi krajem ožujka po cijeni od 160 dolara.

KARAKTERISTIKE

Dimenzije:92 x 55 x 23 mm
Težina:127 g
Senzor:8,1 MP
Fokusna duljina:37,5 do 112,5 mm (na 35 mm)
Osjetljivost:ISO 64 – ISO 1600
Zoom:3x optički, 4x digitalni
Format zapisa:JPEG, AVI
Spajanje:USB, AV
Memorija:18Mb + SD, SDHC i MMC utori
Ostalo:detekcija lica, Anti Shake stabilizacija
Cijena:160$

TAGOVIcasio digitalni fotoaparat exilim Exilim EX-Z9 kompakt

Komentiraj