Gadgeti

Aside Banners

CES report (1) – Digitalni televizori

Središnji događaj u svijetu potrošačke elektronike, CES, počeo je 7. siječnja i svi koji nešto znače i oni koji tek žele nešto značiti u svijetu elektronike, sjatili su se u Las Vegas.

Piše , Objavljeno

Budući da CES daje najjasniju sliku o tome u kojem će se smjeru razvijati novi uređaji, što će se novoga pojaviti na tržištu u tekućoj godini i kakve nam sve inovacije dolaze, Stvari.net će biti vaš prozor u CES i donijeti vam sve zanimljivosti koje se tamo predstave.

Panasonicova MegaPlazma

Već prvi dan Panasonic je predstavio najveću plazmu na svijetu, dijagonale čak 150 inča, rezolucije 4096 x 2160, a debljine samo 20 mm. Ovaj monstrum će se u prodaji naći tek sljedeće godine po još nepoznatoj cijeni.

Panasonic je ekskluzivno najavio i nove proizvode pogonjene tru2way tehnologijom koja dolazi iz CableLabsa i omogućuje potpunu IPTV podršku televizorima njome opremljenim televizorima. Serija takvih plazma uređaja pod nazivom PZ850 pojavit će se na tržištu već tijekom proljeća.

Mitsubishi laserski televizor

FOTO:engadget

FOTO:engadget

Iako je prvi laserski televizor najavljen još 2006. na ovogodišnjem CES-u je konačno predstavljen jedan takav. Pionir nove kategorije televizora dolazi iz Mitsubishija, a u stanju je prikazati dvostruko više boja vidljivih ljudskom oku od bilo kojeg prethodnog HD televizora, tako da je u mogućnosti pružiti potpuno 3D iskustvo. Dijagonala mu je 65 inča, a u prodaju će biti pušten tijekom 2008.

Bang & Olufsen BeoVision 8 i 4

Bang & olufsen beovision 8

Bang & olufsen beovision 8

Bang & Olufsen je predstavio 2 nova televizora nad kojima nitko ne može ostati ravnodušan. Prvi je BeoVision 8, 32 inčni LCD TV s rezolucijom 1,366 x 728 koji nema postavljeno staklo preko ekrana kako bi se izbjeglo stvaranje odsjaja na njemu i raspolaže glare polarizer tehnologijom koja će dodatno pojačati kontrast vidljivih boja, a najveći naglasak je na kvaliteti i rasporedu zvučnika, kako bi se stvorila zvučna kulisa s kojom će se malo koji TV moći mjeriti.

Drugi TV je unaprijeđeni modeli 65 inčne plazme BeoVision 4 koja sada raspolaže mini kamerom i mehaničkom rukom koja će povremeno izmjeriti jačinu boje na ekranu kako bi omogućila ugrađenom ACM softwareu da automatski podesi toplinu boje koja bi se s vremenom mogla gubiti zbog starenja fosfora.

Ostalo s CES-a:

CES Report 2 – računala i oprema >>

CES Report 3 – mobiteli >>

CES Report 4 – foto industrija >>

CES Report 5 – audio >>

CES Report 6 – gadgeti >>

TAGOVIbang & olufsen ces laser tv lcd Mitsubishi panasonic plazma televizor tv

Komentiraj