Gadgeti

Aside Banners

CES report (2) – računala

U drugom dijelu izvještaja s CES-a donosimo vam najzanimljivije novitete i vijesti iz svijeta računala i opreme namijenjene za njih.

Piše , Objavljeno

Prvi dio CES reporta posvećen je televizorima i možete ga pročitati na ovom linku.

8-jezgreni MacPro

još moćniji mac pro

još moćniji mac pro

Apple je najavio najbrži Mac Pro koji će kombinirati dva 45nm Quad-Core Xeon procesora jačine 3,2 GHz, 2GB DDR2 memorije (proširivo do 32GB), grafičku karticu ATI Radeon HD 2600 XT na 256MB DDR3 memorije, 320GB HDD (s mogućnošću proširenja do 4TB), bluetooth miša i tipkovnicu. Osnovni model ovog 8 jezgrenog Maca koštat će 2800 dolara.

Džepni projektor

džepni projektor

džepni projektor

Microvision je predstavio džepni projektor pod imenom SHOW koji ćete po sistemu plug and play moći priključiti na mobitel, PDA, laptop ili digitalni fotoaparat, a on će vam projicirati sliku dijagonale do čak 2,5 metra (ovisno o udaljenosti od projicirajuće površine). Rezolucija od 848 x 480 pružit će DVD kvalitetu slike, a punjiva baterija će izdržati do 2,5 sata neprekidnog rada.

Ultra lagani SSD

Sandisk

Sandisk

Sandisk je predstavio najnoviji ultra mali i ultra laki SSD (solid state disc) za laptope. Ovaj 1,8 inčni disk bi u skorije vrijeme trebao zamijeniti hard diskove u laptopima. Debljina od 5 mm i težina od samo 40 g, u kojima dobivate 72 GB diskovnog prostora svakako je privlačna proizvođačima laptopa kojima je u cilju napraviti što lakši proizvod, pa će se ovakvi diskovi početi pojavljivati u prijenosnicima već u drugoj polovici 2008.

Novi Intel procesori

Intel je predstavio 16 novih procesora izrađenih u 45nm tehnologiji, što će pridonijeti brzini obrade podataka, smanjiti potrošnju energije, za izradu nije korišteno ni malo olova, a imaju i oznaku halogen-free kako bi bili što više ekološki orijentirani. 12 novih procesora je namijenjeno ugradnji u prijenosnike i stolna računala gdje će bi se smanjena potrošnja energija trebala pozitivno odraziti na vijeku trajanja baterije.

Hibridna SLI tehnologija

Nvidia je predstavila Hybrid SLI tehnologiju koja će povećati grafičke performanse njihovog hardwarea, dok će istovremeno smanjiti potrošnju energije. Hybrid SLI tehnologija će omogućiti da se iz hardwarea izvuče maksimum snage za aplikacije u kojima je to potrebno, a kada nije, da se prebaci u stanje manje potrošnje energije kada takva snaga i performanse nisu potrebni.

Ostalo s CES-a:

CES Report 1 – Digitalni televizori >>

CES Report 3 – mobiteli >>

CES Report 4 – foto industrija >>

CES Report 5 – audio >>

CES Report 6 – gadgeti >>


TAGOVIapple ces intel mac Mac Pro nvidia računalo Sandisk SSD

Komentiraj