Gadgeti

Aside Banners

CES report (5) – audio

U petom dijelu našeg reporta o novitetima predstavljenim na ovogodišnjem CES-u, donosimo HOT stvari iz područja audio opreme.

Piše , Objavljeno

iRiver

Homme

Homme

Na ovogodišnjem CES-u najveći hit među proizvođačima audio opreme i uređaja je korejski iRiver, pogotovo ako se bazirate na media playere.

Među mnoštvom audio uređaja koje su predstavili najviše se ističe W7. To je mp3 player s vrlo kvalitetnim 3 inčnim touch screenom na kojemu ćete moći gledati sve moguće formate fotografija i videa, igrati flash igrice, a može vam poslužiti i kao GPS uređaj. Sve to dolazi u dovoljno malim dimenzijama kako bi ga bez problema mogli nositi u džepu i s 4 ili 8 GB memorije. Uz W7, važno je spomenuti i dva ultra mala i tanka MP3 playera, Volcano i Homme koji posjećaju na iPod Shufle, ali za razliku od njega imaju i display i radio, a Volcano i mogućnost snimanja glasa.

Audio-Technica slušalice

Najzanimljivije slušalice predstavio je Audio-Technica pod nazivom ATH-ANC3 QuietPoint. Ove slušalice na prvi pogled nisu ni malo posebne u usporedbi sa stotinama sličnih, ali ako znate da je pri njihovoj izradi korištena najnovija tehnologija odstranjivanja vanjskih zvukova i šumova i da takve zvukove uklanjaju do 80% bolje od ostalih slušalica koje možete pronaći, onda postaju zanimljivije. Za funkcioniranje im je potrebna 1 AAA baterija, a u prodaju kreću ovoga proljeća po cijeni 170 dolara.

Napster bez DRM-a

Za nostalgičare koji se još uvijek ponekad prisjete Napstera, dobra će biti vijest Napsterova objava da će ponuditi kompletan download katalog u DRM-free MP3 formatu. No kako Napster više nije ono što je nekada bio i već postoje servisi koji nude ono što će oni tek ponuditi, sama objava će naći oduševljene korisnike samo među onima kojima je to primaran način nabavljanja glazbe, a Napster im je u dragom sjećanju zbog nekadašnje slave.

SanDisk Sansa View

SanDisk view

SanDisk view

SanDisk je predstavio još jednoga člana View serije MP3 playera s 32GB flash memorije nazvanog Sansa. Budući da sami proizvode memoriju, ne moraju se oslanjati ni na kakve vanjske priključke ili varijacije hard diskova, već su u mogućnosti ponuditi veliku količinu flash memorije. Osim MP3 i WMA zapisa, ovaj player će bez problema reproducirati i MPG4 i WMV video zapise, a jaka baterija omogućuje mu i 35 sati kontinuiranog rada.

Ostalo s CES-a:

CES Report 1 – Digitalni televizori >>

CES Report 2 – računala i oprema >>

CES Report 3 – mobiteli >>

CES Report 4 – foto industrija >>

TAGOVIaudio Audio-Technica ces drm iRiver mp3 napster player Sandisk slušalice

Komentiraj