Gadgeti

Aside Banners

CES report (6) – gadgeti

U zadnjem pregledu ovogodišnjeg CES-a donosimo vam pregled najzanimljivijih stvari koje nismo mogli uklopiti niti u jednu od već obrađenih kategorije, a zbog svoje jedinstvenosti zaslužuju da se za njih zna.

Piše , Objavljeno

Gejmerska pancirka

Prvo mjesto svakako zaslužuje gejmerska pancirka koja nam stiže iz TN gamesa. Ova pancirka umjesto neprobojnog materijala sadrži zračne džepove koji će se naglo ispunjavati zrakom stvarajući vam pritisak na mjestu na kojemu ste zadobili ozljedu u igri ili vam jednostavno zatezati prsa dok trčite u igri. U svakom slučaju dat će vam potpuno tjelesno iskustvo igre.

Predstavljen je model namijenjen FPS-u, a uskoro se očekuje i odjeća za vozačke i zračne simulacije te dodatci u obliku rukava, nogavica i kacige kako bi u potpunosti mogli proživjeti sve ono s čim se suočava vaš lik u igri.

GM auto bez vozača

Auto bez vozača stiže iz General Motorsa. Iako se radi o prototipu kojeg sigurno nećete skoro vidjeti na cestama, proizvođač tvrdi da ne postoje nikakve tehničke zapreke da se za desetak godina počnu serijski proizvoditi takva vozila, jer ih je moguće opremiti svom silom senzora, stabilizatora, kamera i radarskih sustava navođenja kako bi mogli savladavati i gradske gužve i duge destinacije. Jedine zapreke koje postoje za proizvodnju ovakvih vozila su navodno zakonske prometne regulative.

Džepni printer

Suradnja ZINK Imaginga i Polaroida donosi nam prvi džepni printer za fotografije. Ovaj uređaj se lako spaja na bilo koji digitalni fotoaparat ili mobitel s kamerom i za nekoliko sekundi vam izrađuje slike veličine 7,5 x 5 cm, a zahvaljujući posebnom papiru koji je ZINK razvio, nije mu potrebna boja, već samo nove zalihe papira, jer papir već sadrži kristale s bojom koji se nalaze ispod polimera kojim je presvučen.

AnyPlay rekorder

Još jedna suradnja, ovaj put između Comcasta i Panasonica urodila je prijenosnim DV rekorderom imena AnyPlay. Ovaj rekorder sadrži 60GB memorije i kada je spojen na TV ponaša se kao normalan rekorder, ali od ostalih se razlikuje po tome što mu središnji dio možete odvojiti od baze i ponijeti ga sa sobom kako bi ste snimljene sadržaje pogledali na njegovu 8,5 inčnom ekranu.

Ostalo s CES-a:

CES Report 1 – digitalni televizori >>

CES Report 2 – računala i oprema >>

CES Report 3 – mobiteli >>

CES Report 4 – foto industrija >>

CES Report 5 – audio >>

TAGOVIAnyPlay auto ces gejming polaroid printer rekorder

Komentiraj