Gadgeti

Je li to mobitel? Je li fotoaparat?

Aside Banners

Coolpix S800c je pametni digitalni fotić pokretan Androidom

Android je razmahao svoje mehaničke ruke i odselio iz svijeta mobitela i tableta u svijet fotoaparata. Zimus je vrata odškrinuo Polaroid svojim SC1630, a sljedeći je veliki igrač Nikon s modelom Coolpix S800c koji želi biti i fotić i smartphone.

Piše , Objavljeno

Coolpix S800c

Coolpix S800c


Ovaj novi gadget vozi na Android 2.3, ima pristup Google Playu, što znači i foto aplikacija koliko ti srce poželi. Instagram je još instantniji, a mogućnost cloud storagea na Google Driveu, ili preko Dropboxa u nekoliko poteza prstom odmah izaziva pozornost. Potencijalno tržište nalazi se među korisnicima Facebooka i ostalih društvenih mreža, jer se fotke mogu shareati kao i na smartphoneu, ali je hardveraj impresivniji.

Riječ je o 16 megapikselnom senzoru, objektivu raspona 25-250mm (dakle, 10x zoom), uz snimanje videa HD rezolucije uz stereo zvuk. U svijetu kompaktnih digitalaca to i nisu revolucionarne karakteristike, ali u svijetu ovakvih hibrida zvuče itekako zanimljivo.

Coolpix S800c

Coolpix S800c


Aparat se tek pojavio u prodaji, na američkom tržištu cijena iznosi 349,95$, a datum dolaska na naše prostore još nije poznat.

TAGOVIandroid Coolpix S800c digitalni fotoaparat nikon

Komentiraj