Gadgeti

Aside Banners

Cowon Q5W

MP3 playeri su već davno prestali biti samo to, jer uključivanjem funkcije radija, diktafona, preglednika slika i videa, bilo bi pogrešno takav proizvod nazivati samo MP3 playerom. Takav je slučaj i s novim modelom iz Cowona Q5W.

Piše , Objavljeno

Cowon q5w

Cowon q5w

Proizvođač ga opisuje kao HDD MP3 player, ali osim MP3-a podržava još i OGG, WAV i WMA audio formate, DivX, MPEG4, WMV video formate i preglednik JPEG slika. Radio i diktafon su kod svih top modela neizostavni, pa je takav slučaj i na ovome uređaju koji se očito pokušava progurati u top klasu.

Jedan od jačih aduta ovoga playera je njegov besprijekoran izgled. Djeluje pomalo šminkerski, ali opet dovoljno decentno, a prednjom stranom dominira ogromni 5 inčni touchscreen odlične kvalitete. Sve u svemu, osvaja na prvi pogled.

Cowon q5z

Cowon q5z

Dostupan je u dvije varijante, s kapacitetom memorije od 40 i 60 GB, što će svakako pogodovati za punjenje tog prostora filmovima koje ćete ovdje stvarno moći gledati zahvaljujući velikom ekranu. Da ne zaboravimo spomenuti, u memoriji dolaze već predinstalirane igrice kojima ćete u svakom trenutku moći kratiti vrijeme, a ako vam dosade, uvijek možete ubaciti i pokoju po svome izboru.

Na drugi pogled situacija se dramatično mijenja. Nepregledni meni, kvaliteta zvuka i kompletna usporenost odbijaju vas od njega već kod prvog korištenja. A kada vam se još prezentira i cijena od 550 do 800 dolara (ovisno o količini memorije), onda je sigurno da ovo nije player kakav želite, pa makar reproducirao i sve moguće formate poznate u civiliziranom svijetu.

Cowon q5z

Cowon q5z

Konačan zaključak je da je ovo mogao biti player koji obećava, ali to nije. Sve ono čime raspolaže uništava dojam samoga korištenja i paprena cijena. Ekipi iz Cowona ostaje poraditi na svim nedostatcima, pa bi sljedeći model mogao biti nešto stvarno spektakularno.

KARAKTERISTIKE

Dimenzije: 138.8 X 88.5 X 20.0 mm
Težina: 380g
Podržani formati: MP3, OGG, WAV, WMA, DivX, MPEG4, WMV, JPEG
Memorija: HDD 40 ili 60 GB
Ekran: 5” touchscreen, kontrast 500:1
Ostalo: Flash player, voice recorder, picture/text viewer, FM radio

TAGOVIcowon mp3 multimedija player

Komentiraj