Gadgeti

Aside Banners

CTL 2go PC – Još jedan UMPC

Donedavno, bilo nam je bitno da su što više nalik stolnim mašinama. Sada nam je bitno da su mali, lagani i što jeftiniji. Proizvođači laptopa to kuže.

Piše , Objavljeno

CTL 2gopc

CTL 2gopc

Asusov Eee pokrenuo je revoluciju na tržištu laptopa, Acer je najavio svojeg konja za utrku, a na tržište stiže još jedan takmac.

CTL je predstavio 2go PC, ultra laki i jeftini laptop naziva koji više dolikuje nekom proizvodu iz TV prodaje, nego li laptopu, ali vjerujemo da ga to neće spriječiti da nađe svoje kupce. Ipak, cijena koja će biti ispod 400 dolara, i to za verziju s XP Windowsima, mnogima će biti vrlo privlačna.

S tehničke strane:imat će zaslon dijagonale 9 inča s LED pozadinskim osvjetljenjem (800×640), 1Ghz Intel Celeron procesor, 512 MB RAMa (nadogradivo do 1GB) i 40GB prostran 1,8” HDD.

Najavljuju i bežičnu G mrežnu karticu, čitač za SD/MMC kartice, web kameru i dva USB 2.0 ulaza. Baterija bi trebala izdržati 3 sata rada.

Ovaj 1,3 kile lagan mališan ima i dršku za lako nosanje, pa možemo pretpostaviti da je prvenstveno namijenjen školarcima i studentima, čemu svjedoče i cijena i karakteristike.

Na tržištu bi se trebao naći u roku od dva mjeseca, taman za novu školsku godinu.

TAGOVI2go PC CTL laptop umpc

Komentiraj