Gadgeti

Aside Banners

Dell i Microsoft ulaze u (RED) program

U posljednjih godinu dana humanitarne računalne akcije niču kao gljive poslije kiše. Pa kako se projekti OLPC-a i ostalih koji rade na ponudi jeftinih računala za zemlje trećega svijeta pokazuju uspješnima, tako se pojavila još jedna slična akcija imena (RED) humanitarca Bona Voxa.

Piše , Objavljeno

Ovaj program se donekle razlikuje od već postojećih, jer se bazira na donaciji profita firmi koje su mu pristupile u svrhe borbe protiv AIDS-a u afričkim zemljama. Program (RED) i nije tolika novost, jer se službeno pojavio još 2006. ali pravi uzlet ovog programa se tek očekuje u 2008. jer su se u taj program upravo uključili Dell i Microsoft.

Program se bazira na ponudi posebno brandiranih tehničkih uređaja koji će se nuditi na najbogatijim tržištima svijeta, a profit od njihove prodaje neće zadržavati proizvođači, već će se usmjeravati prema liječničkim misijama u Africi koje će se financirati iz toga izvora.

S dosadašnjim partnerima Motorolom, Appleom i Gapom nisu se pokazali značajniji pomaci, no tek što su ovaj projekt ušli Dell i Microsoft, već je najavljen veliki angažman u uzdizanju ovoga programa. Tako će sada ovaj program dobiti poseban smjer RED computer u kojemu će se nuditi dva Dellova prijenosnika (XPS M1330 I M1530) i jedno stolno računalo (XPS One) s predinstaliranom Microsoftovom Vistom, a dolazit će u prigodnoj crvenoj boji. U dizajnu je sudjelovao i humanitarac Bono.

Za svaki prodani prijenosnik, izdvajat će se 50, a za stolno računalo 80 dolara za sudjelovanje u RED programu, a iz Microsofta već najavljuju nekoliko stotina tisuća primjeraka RED računala za prodaju u 2008.

TAGOVIbono vox dell humanitarno microsoft red

Komentiraj