Gadgeti

Božić je blizu

Aside Banners

DJI i dalje šiba – izbacili su još jedan odličan mini-dron

Piše , Objavljeno

Nismo još uspjeli odlučno odvojiti novce za Mavic Mini dron od DJIa, a oni su već izbacili novi. DJI je na iznenađenje svih u studenom izbacio svoj DJI Mini 2, nasljednika popularnog Mavic Minija.

Ako ste ikada guglali dronove kako biste kupili, isprobali i vidjeli jeste li vi ta osoba, morali ste naletjeti na Mavic Mini. Donedavno najkompaktniji, najlakši, najmanji dron izvrsnog omjera kvalitete i cijene. Danas je dostupan za manje od 3000 kn zbog čega smo razmišljali o tome kao potencijalnom trošku na crni petak, ali DJI nam se odlučio umiješati u planove s novim modelom.

DJI Mini 2 je novi stane-mi-u-šaku dron popularnog kineskog proizvođača. S DJI proizvodima smo jako zadovoljni, vjerujemo da će tako biti i s ovim. Osim što je i dalje mali, još uvijek teži samo 249 grama, a to je ništa – toliko parizera pojedemo za doručak.

Tiši je, nego njegov prethodnik i napokon nam nudi tu famoznu 4K rezoluciju koja nam je nedostajala na Mavic Miniu. Također, za razliku od prošle Wi-Fi veze spajanja koja je omogućavala da dron od vas leti 4 km udaljeno, ovaj put je DJI svoju poznatu OcusSync 2.0 tehnologiju s velikih dečkiju prebacio i na ovog malog velikog dečka. Ta tehnologija osim veće udaljenosti omogućava i stabilniju vezu.

djimini2 1

Mini 2 uz sve to pruža puno bolji otpor vjetru što znači da sada možete kao mladi Gibo hodati raspuštene kose i bijele raskopčane košulje po vjetrovitoj plaži i pjevati vaš novi hit (ili Gibonnijev stari) dok sve to snimate s ovom igračkicom.

Nažalost, ovaj DJIev dron nema mogućnost samostalnog izbjegavanja predmeta, niti vas može pratiti kao najvjerniji prijatelj, ali zato mu je baterija puno bolja te sada s jednim punjenjem imate mogućnost letjeti 31 minutu. Otkud baš ta jedna minuta, stvarno ne znamo…

No, minutaža vas ne bi trebala brinuti ako kupite njihov Fly More Combo paket uz koji dobijete torbu gdje možete sve lijepo spakirati, dobijete zaštitu za propelere, kao i njihovu zamjenu, dvije dodatne baterije te punjač/držač baterija u kojemu se mogu puniti sve tri istovremeno uz upravljač.

djimini2 2

Poboljšano je i iskustvo prijenosa datoteka, što znači da nema dugog smarajućeg eksportiranja iako izvoz s prethodne verzije nije bio toliko strašan, ali živimo u 2020-oj pa smo jako razmaženi kada nešto traje duže od… pa odmah.

Ako si sada mislite “pa tek sam kupio Mavic Mini prije devet mjeseci i nabavio svu dodatnu opremu kao nožice, kavez i filtere za kameru… ” Dobra vijest je da sve to možete koristiti i na Mini dvici jer su dimenzije identične.

Trenutna cijena DJI Mini dvice je 449 američkih što je 50 dolara skuplje od prethodnika, a ako se odlučite za njegovu Fly More Combo opciju, to će vas onda koštati 599 američkih dolara.

Ne znamo još koliko će koštati u kunama, ali se nadamo nekakvoj nagradnoj igri. Ako saznate što – javite.

TAGOVIDJI DJI MINI 2