Gadgeti

Aside Banners

Logitech predstavlja prvi flight simulator s force feedbackom

Logitechov Flight sustav G940 donosi potpuno iskustvo u simulaciji leta, originalne kontrole i realistični force feedback

Piše , Objavljeno

Logitech je predstavio Logitech� Flight sustav G940. Riječ je o najnovijem dodatku iz nagrađene G serije računalne periferije za igranje, a ujedno i prvom Logitechovom Flight simulatoru s force feedbackom. Cjelokupni dizajn i kontrole Flight sustava G940 inspirirane su vojnim te komercijalnim zrakoplovima i helikopterima.

“Bez obzira letite li u A380 ili F/A-18 Hornetu ili pak u Comanche helikopteru, a želite osjetiti vjetar u krilima ili izvoditi vojne manevre, Logitech G940 oponaša situacije baš kao u realnosti – od trenutka polijetanja do trenutka slijetanja.”

Virtualna stvarnost koju pruža Logitechov Flight sustav G940 omogućena je uz pomoć joysticka s force feedbackom, dvostrukog regulatora (throttle) i pedala. S preko 250 integriranih i programiranih opcija predstavljenih u dizajnu tzv. HOTAS-a (Hands On Throttle-and-Stick) u mogućnosti ste pristupiti najkritičnijim točkama sustava zrakoplova bez odvajanja ruku s komandi.

Flight sustav G940 je kompatibilan s većinom PC flight simulatora uključujući Microsoft Flight Simulator X, IL-2 Sturmovik:1946 i Lock On:Modern Air Combat X-Plane 9.

Force Feedback Joystick

Joystick s force feedback tehnologijom omogućava sigurnu kontrolu nad zrakoplovom u trenutcima uzrokovanih naglim pokretima, turbulencijom ili akceleracijom. Za razliku od vibracijskog feedbacka ili bučne tehnologije, force feedback je tehnologija nevjerojatne preciznosti i osjetilnosti s kojom se postiže prava simulacija borbe u igri.

S dva postavljena metalna obarača, šest programskih tipki, mini drške, kretnje u osam različitih smjerova te tri analogno opremljena kontrolora, joystick je dizajniran za doživljaj potpune kontrole nad zrakoplovom. Kako biste se osjećali udobno tijekom dugog leta, joystick ima glatku dodirnu površinu, široku bazu i prostor za odmaranje dlanova, te je lagano je pomaknut prema naprijed.

Programirani dvostruki regulatori

Flight sustav G940 nudi podijeljene regulatore gasa za lakšu kontrolu zrakoplova s više motora. Za pokretanje motora pritisnite tipku na regulatorima za stvaranje pravog doživljaja.

Interaktivne tipke s mogućnošću programiranja su na regulatoru povezane sa softverom vašeg omiljenog simulatora te jasno pokazuju crveno, zeleno i žuto signalno svjetlo ukazujući time na status sustava u zrakoplovu – upravo onako kako se to zbiva u kokpitu. Da bi uvjerljivost bila veća Logitech je dodao adekvatnu legendu koja se navlači preko tipki čime se postiže autentičnost komandne ploče uz dodatke kao što su npr. GPS, ili tipku za auto pilota prilikom slijetanja.

Osim osam osnovnih programskih tipki Flight sustav G940 omogućava dvije sklopke za kretanje u osam različitih smjerova, četiri programirana držača i dva rotirajuća analogna kontrolora. U paketu se nalazi i Logitech gaming softver pomoću kojeg u samo nekoliko koraka vašem G940 sustavu možete dodati neku od zanimljivih kontrola.

Pedale za vjerodostojan doživljaj

Pedale s četverostrukim mehanizmom su inspirirane današnjim jet fightersima a napravljene su bez dodatnih okvira čime se lakše kontroliraju pokreti stopala i stvara osjećaj kontrole, poglavito u trenutcima kada se izvode obrambene akcije, ubrzano slijetanje ili pilotiranje helikopterom. Prilagodljivi gumb na pedali omogućuje izmjenu otpora za vrijeme letenja. A za ukupnu udobnost, postolje pedale se može pričvrstiti na ravnu površinu kako bi se spriječilo pomicanje te omogućilo da stopala nesmetano budu na pedalama i u trenutcima najzahtjevnijih borbenih akcija.

Cijena i dostupnost

Logitech Flight sustav G940 bit će dostupan u Europi u rujnu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2249,00 kune.

TAGOVIflight simulator g940 igre logitech

Komentiraj