Gadgeti

neka spavaju mirno

Aside Banners

Ford izumio najljepši poklon za vašeg psa koji se boji petardi – kućicu koja poništava buku

Piše , Objavljeno

Trebamo li uopće spominjati kako psi imaju osjetljiviji sluh od ljudi? Ako nas ljude petarde preplaše i smetaju, zamisli kako je tek njima.

Odmah napominjemo – ovaj prekrasan i plemenit proizvod je samo prototip. Zasad.

Kroz proizvodnju automobila, Ford dolazi do znanja koja može primijeniti u izradi drugih predmeta i rješavanju problema koji ne uključuju prijevoz. Tako su inspirirani svojom noise-cancelling tehnologijom koju su utrpali u Edge SUV odlučili riješiti jedan ozbiljan problem – ublažiti šokove kućnim ljubimcima koji se boje petardi tako što su izgradili kućicu za pse koja znatno ublažava taj problem.

Ovo doba godine i nije baš neko vrijeme ljubavi i mira kako pjesme sugeriraju, djeca (a i neki odrasli) se vesele uz petarde i vatromet umjesto da jedu i šute, a doček Nove godine će biti noćna mora za sve kućne ljubimce i njihove vlasnike.

Ford ima prototip kućice budućnosti, kućice s tehnologijom otkazivanja buke koja se aktivira kada mikrofoni u unutrašnjosti detektiraju glasne zvukove kao što su zvukovi petardi.

.

Tada ugrađeni audio sustav emitira frekvencije koje značajno umanjuju ili potpuno poništavaju nadolazeću buku koja bi mogla uzrokovati stres vašim krznenim prijateljima. Kućica je izrađena i od pluta visoke gustoće kako bi se dodatno smanjio prodor vanjske buke.

Ford naglašava da uređaj još nije na prodaju, ali da je prvi u nizu inicijativa (nazvanih Interventions) u kojima Ford primjenjuje automobilsko znanje kako bi riješio svakodnevne probleme. Još ne znamo kada će i hoće li biti na prodaju ili Ford samo pokazuje put nekim drugim proizvođačima. Ali stvarno odlična ideja.

I ako bacaš petarde – nemoj! Ako djeci kupuješ petarde – kupi im kit da sastave vlastiti vulkan ili teleskop.

TAGOVIford kućica za pse kućni ljubimci pas petarde psi

Komentiraj